За медије определио 3,5 милиона динара 


Danas u Srbiji do 24 stepena, RHMZ upozorio na naglo topljenje snega              Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS              Danas počinje isplata 10.000 dinara korisnicima prava na socijalnu zaštitu              Na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu se predstavlja turistička ponuda Zlatibora              Od danas kreće primena studentskih kartica              U Srbiji u oktobru blizu 400.000 turista, Zlatibor ubedljivo najposećniji planinski centar              Više od 730.000 učenika osnovnih i srednjih škola širom Srbije dobilo mogućnost korišćenja brzog interneta             

 
За медије определио 3,5 милиона динара
Trenutno na sajtu: 251       |       Podeli:
05.05.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Чланови Општинског већа у Горњем Милановцу, на данашњој седници, прихватили су извештај о раду Општинске управе

за 2016. годину, као и извештаје о раду јавних предузећа и установа чији је оснивач општина.

Начелник Општинског штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић представио је извештај о раду штаба за прошлу, предлог плана рада за ову, као и предлог Оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда на територији Горњег Милановца.

Општинско веће донело је Закључак о утврђивању Предлога Одлуке о усвајању Локалног акционог плана за унапређење положаја избеглих и интерно расељених лица, повратника по основу споразума о реадмисији, миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила у општини Горњи Милановац, за период 2017-2021. године

"Нацрт Локалног акционог плана за унапређење положаја избеглих и интерно расељених лица, повратника по основу споразума о реадмисији, миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила у општини Горњи Милановац за период 2017-2021. годинe, стратешки је документ општине Горњи Милановац и заснован је на свеобухватној анализи ситуације који изражава дугорочно опредељење локалне самоуправе да побољша услове живота и могућности за интеграцију избеглих, интерно расељених лица и повратника у локалну заједницу, као и развијања свести домицилног становништва о потребама, култури и обичајима миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила. Општи циљ Локалног акционог плана за период 2017-2021. године је побољшање социјално-материјалног положаја избеглица, интерно расељених лица и повратника по основу споразума о реадмисији на територији општине Горњи Милановац, решавањем њихових стамбених потреба и подстицањем економског оснаживања, као и обезбеђивање предуслова за решавање проблема миграната јачањем капацитета локалне самоуправе и промовисањем толеранције према тражиоцима азила и мигрантима у потреби без утврђеног статуса", истакла је начелница Одељења за друштвене делатности Сандра Раловић.

Већници су усвојили Закључак о утврђивању Предлога програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Горњи Милановац за 2017. годину.

Решењем Општинског већа образован је Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Горњи Милаановац и утврђен начин његовог рада.

"Задаци Савета су: да иницира и предлаже мере за унапређење безбедности саобраћаја на путевима у општини Горњи Милановац, да организује и подстиче активности на саобраћајном васпитању и образовању деце и грађана, да даје мишљење о предлозима одлука и других аката којим се унапређују питања од интереса за безбедност саобраћаја, да најмање два пута годишње разматра извештај надлежних органа о стању безбедности саобраћаја на територији општине Горњи Милановац и такав извештај доставља Општинском већу и Скупштини општине на разматрање и усвајање, да предлаже Општинском већу програм коришћења средстава из члана 17. и 18. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (30 одсто од новчаних казни за саобраћајне прекршаје учињене на територији општине Горњи Милановац), да предлаже надлежном органу Општинске управе да утврди режим саобраћаја на општинским путевима и улицама ради израде пројеката техничког регулисања саобраћаја и да разматра пројекте техничког регулисања саобраћаја на општинским путевима и да даје предлог за давање сагласности надлежном органу Општинске управе", рекао је начелник Општинске управе Александар Јевтовић.

Чланови Савета су: директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић (председник Савета), члан Општинског већа Марија Никетић (заменик председника Савета), члан Општинског већа Ђуро Ћук, начелник Одељења за урбанизам, комунално - стамбене и имовинско правне послове Дејан Вељовић, председник Прекршајног суда у Горњем Милановцу Мила Лазаревић, представник МУП-а Срђан Богдановић и општински правобранилац општине Горњи Милановац Марија Филиповић.

Фото: Општина Горњи Милановац

Општинско веће донело је Решење о давању сагласности на Прву измену финансијског плана за 2017. годину - основно образовање, ОШ "Таковски устанак" Таково и Закључак о утврђивању предлога решења о давању претходне сагласности ОШ "Арсеније Лома" Рудник за давање у закуп, за време летњег распуста, отворених школских спортских терена и фискултурне сале за потребе Кошаркашког кампа "Каста" и упутило га Скупштини општине на разматрање и усвајање.

Усвојено је и решење о образовању Радне групе са задатком за израду Нацрта Одлуке о месним заједницама на територији ове општине.

"Ради усклађивања одлуке о образовању месних заједница са новим Статутом општине Горњи Милановац, који је донет у октобру прошле године, и са другим законским прописима који су се изменили од 2009. године до данас, неопходно је приступити изради нове Одлуке о образовању месних заједница", истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

Решењем Општинског већа образована је Радна група са задатком да изради Нацрт Одлуке о јавним паркиралиштима на територији општине Горњи Милановац.

"Правни основ за доношење Одлуке о јавним паркиралиштима на територији наше општине садржан је у одредбама нове Одлуке о комуналним делатностима на територији општине Горњи Милановац која је донета на седници Скупштине општине 27. децембра 2016. године, којом је предвиђено да управљање јавним паркиралиштима подразумева стварање и одржавање услова за коришћење јавних саобраћајних површина и посебних простора одређених за паркирање моторних возила, као и уклањање и премештање паркираних возила и постављање уређаја којима се спречава одвожење возила по налогу надлежног органа као и да се комунална делатност управљања јавним паркиралиштима поверава Јавном предузећу за изградњу општине. С тим у вези Општинско веће треба да образује Радну групу чији би задатак био управо израда нацрта нове Одлуке о јавним паркиралиштима на терторији општине Горњи Милановац а имајући у виду да на територији општине Горњи Милановац има преко 10.000 регистрованих моторних возила и да су се стекли услови да се уреде општа и посебна паркиралишта", рекао је Ковачевић образлажући овај предлог.

Општинско веће донело је Закључак о подржавању инвестиционог пројекта фирме "Папир принт" д.о.о.

"Одлуком о усвајању Стратегије одрживог развоја општине Горњи Милановац 2012-2021. године утврђено је да је један од значајнијих приоритета општине Горњи Милановац између осталог и успостављање модела финансијске и институционалне подршке за развој предузетништва, малих и средњих преузећа која подразумева финансијску подршку програмима запошљавања. На основу става 1. овог Закључка општина Горњи Милановац подржава инвестиоциони пројекат фирме "Папир принт" д.о.о из Горњег Милановца као пројекат од посебног значаја за општину Горњи Милановац којим се планира запошљавање до 100 нових лица и улагање компаније од 3,2 милиона евра у опрему, изградњу и реконструкцију пословних објеката", рекао је Ковачевић.

Општинско веће донело је Закључак о расписивању Јавног позива за учешће на Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Горњи Милановац у 2017. години. Према речима начелнице Одељења за друштвене делатности, 3,5 милиона динара биће оглашено за заинтересоване медије.

Усвојене су две тачке дневног реда које се односе на пословање Јавног предузећа за водоснабдевање "Рзав" Ариље.

Општинско веће донело је Решење о расподели средстава за суфинасирање пројеката заштите, очувања и управљања културног-историјским наслеђем, цркава и верских заједница из буџета општине Горњи Милановац у 2017. години. Распоређена су средства у износу од 2.500.000,00 динара.

Глас западне Србије




PODELI:






Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 













 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 149.934.149 посета
Тренутно на сајту: 250 посетилац(a)