Премијерка оштро о опозицији: Како је елита напустила подручје нормалности 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Премијерка оштро о опозицији: Како је елита напустила подручје нормалности
Trenutno na sajtu: 313       |       Podeli:
12.04.2019 | 0 коментар(а)



За атмосферу насиља у друштву нисмо одговорни ми, већ они који прете силовањем, вешањем и шамарчинама,

поручила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Она је у ауторском тексту за "Политику" истакла да власт отворено и јасно сарађује и са онима који се са њом политички не слажу, јер сматра да су дијалог и сарадња важни за добробит друштва.

У тексту оцењује да су за атмосферу насиља у друштву одговорни они који праве спискове људи који су до јуче били подобни да буду „грађанска" Србија, а данас то више нису, јер су, како каже, "пристали на дијалог са нама или се можда некад не слажу у потпуности са њима", наводећи пример Бојане Маљевић.

"Свако ко подржава ову власт је непријатељ слободе, демократије и нормалности…”, написао је на „Твитеру” бивши председник Борис Тадић, у марту 2018. и уз ову квалификацију објавио списак људи који су међу најпризнатијим стручњацима у својим областима, носиоци бројних међународних признања", навела је Брнабић.

Она је оценила да је тако бивши председник отворио нову сезону прављења спискова „непријатеља слободе” у Србији. Подсећа да су се на списку нашли Лазар Џамић, Биљана Србљановић, Тијана Палковљевић Бугарски, Јасна Димитријевић, Александра Лазар, Никола Божовић, Вук Величковић, Андреј Носов, Славимир Стојановић, Игор Тодоровић и Милан Марковић.

"Њихов грех је што су пристали да своје знање и искуство поделе са нама како би променили ствари у образовању, култури, промоцији Србије..", наводи премијерка и додаје да је за њу овај твит Тадића био највећи показатељ колико је „елита” напустила подручје нормалности и плурализма и усвојила став „свако ко није са мном, против мене је”.

Каже и да је прављење спискова од стране „грађанске” Србије први пут уочила у децембру 2017, када је Тамара Скроза у тексту „Бриселски театар апсурда”, у недељнику „Време”, навела да се и име Велимира Ћургуза Казимира „прикључује све дужем списку „губитака у људству”.

Подсећа да су на тај списак „губитака у људству” грађанске Србије додати и Соња Бисерко и Бошко Јакшић зато што су учествовали са председником Србије у дебати на ТВ Хепи, а Бранкица Станковић наведена ваљда зато што је интервјуисала председника, пише премијерка.

Према њејним речима, овакво етикетирање људи, па и дојучерашњих пријатеља, брзо је осмелило људе какав је Жељко Веселиновић, из Савеза за Србију, да пожеле јавно силовање председнице владе. Она истиче да је исти Веселиновић данас један од говорника на „градјанским” протестима „Један од пет милиона”.

"Сергеј Трифуновић, који је за председницу Скупштине користио изразе од „фуксе” до „смрадине” и „пизде”, изабран је за председника Покрета слободних грђана", наводи премијерка и додаје да је затим "скривао" пријатеља који је физички напао Ксенију Радовановић, а казну за напад од осам месеци условно окарактерисао као „драконску”.

"Ако је ово Покрет слободних грађана, зашто икога чуди да се Двери осећају слободно и окуражено да нападају жене - од новинарки до председнице скупштине", пита премијерка.

Да је Бошко на делу оно што је Сергеј на рецима, како каже, уверили су се и у РТС-у када је СзС насилно упао да уређује програм моторном тестером, као и жене испред Скупштине Београда којима је одборник Вука Јеремића претио „шамарчином” док се Обрадовић поново обрачунавао са новинаркама.

"И тако за мање од годину дана стигосмо од спискова „људских губитака” и „непријатеља слободе, демократије и нормалности”, преко жеља за силовањем, претњи вешалима и махања импровизованим вешалима на Теразијама, до најбруталнијих увреда пре свега на рачун жена, физичког насиља, упада на РТС, моторних тестера и обећања „шамарчина”", констатује премијерка.

Како додаје, истовремено, власт оптужују за промовисање насиља и недостатак дијалога. "Власт која отворено и јасно сарађује и са онима који се са нама политички не слажу, јер су дијалог и сарадња важни ако желимо добро овом друштву. Ипак, ако случајно прихвате сарадњу, сви ти људи моментално постају мете напада, увреда и омаловажавања од стране „елите” која их ставља на списак непријатеља слободе, нормалности и „људских губитака”", наводи премијерка.

Она истиче да се поноси примером Мирјане Карановић која је пристала да буде једна од „креативних амбасадора” Србије због свега што је у својој професији урадила, док јој, како подсећа, није било дозвољено да говори на „грађанским” протестима на којима говори Жељко Веселиновић.

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.231.518 посета
Тренутно на сајту: 314 посетилац(a)