Prvi maj tradicionalno rezervisan za Komaransku košiju na Boretinom brdu 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Prvi maj tradicionalno rezervisan za Komaransku košiju na Boretinom brdu
Trenutno na sajtu: 326       |       Podeli:
01.05.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje – U selu Orašac na Boretinom brdu,danas će se održati po 53. put takmičenje u tradicionalnim



čobanskim igrama „Komaranska košija“. Takmičenja se održavaju u šest disciplina i to bacanje kamena sa ramena, kros, skok u dalj i trke konja u kategorijama brdsko planinska grla i rasna grla, a novina u odnosu na prethodne godine jeste traktorijada, koja je uvrštena u program.

 Foto: A.Rovčanin

Svakog 1. maja, pored lokalnih, na Boretino brdo dođu posetioci i iz drugih gradova Srbije, sa severa Crne Gore i iz Bosne i Hercegovine, a dodatan razlog za to ove godine biće i traktorijada.

– Tradicionalno pažnju posetilaca najviše privlači konjička trka rasnih grla. Međutim ove godine kako bi unapredili kvalitet manifestacije, pripremili smo i neke novine poput traktorijade za koju se do sada prijavilo 6 učesnika. Osam konja je prijavljeno za trke dok se za ostale discipline prijava vrši na licu mesta – kaže direktorka TO Prijepolje Dragana Varaklić.

Predsednik Mesne zajednice Orašac, Sead Bjelak, pozvao je građane da u što većem broju 1. maja dođu na Boretino brdo, i uživaju kako u takmičarskom programu tako i u revijalnom delu manifestacije.

Komaranska košija predstavlja nastavak nekadašnjih svatovskih trka konja, koji su ovuda prolazili vodeći svatove, a najbrži su dobijali darove. Ovo je manifestacija sa dugom tradicijom i iz godine u godinu poprima sve veći značaj.

 

 

GZS / PP Media




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KOMARANSKA KOSIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.377.665 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)