Necete verovati  - velika leva
close
banner-itembanner-itembanner-itembanner-item

Маристела Белић: Инвестициje обележилe рад УТП “Морава” у 2019.

27/12/2019
image-gallery-item
Маркетинг менаџмент УТП
Чачак - За УТП “Морава” 2019. биће препознатљива по инвестиционим улагањима, казала

је за Глас западне Србије маркетинг менаџер овог предузећа Маристела Белић.

“Комплетно смо реновирали нашу најстарију кафану ’Цар Лазар’ и то у складу са прописима које смо имали од надлежних институција, с обзиром да је овај објекат проглашен спомеником културе првог реда. Такође смо комплетно реновирали ресторан са собама Здрављак у Атомској бањи. Током ове године урађено је и реновирање дела ресторана ’Плажа’ у коме су две летње терасе уређене по најсавременијим стандардима. Инвестиционих улагања било је и у хотелу ’Ливаде’ где смо реновирали смештајне капацитете и ресторан, али бих пре свега нагласила да наш менаџмент тим, на челу са директорком Верицом Костић, инсистира и на ивестирању у едукацију кадрова”, казала је Белић.

Ново рухо кафане "Цар лазар", фото: ГЗС

Према њеним речима запослени у ресторану “Пролеће” су након завршетка реновирања прошли комплетну обуку код еминентних предавача и кувара из Београда. Исти тај принцип, каже она примењен је и у кафани “Цар Лазар”.

“План је да у 2020. години почнемо са великом инвестицијом, а то се односи на изградњу и комплетно реновирање баште ’Први мај’. Чачак ће у октобру месецу следеће године бити богатији за један велелепни ресторан, који ће бити јединствен не само у нашем граду већ и шире, по свом изгледу, квалитету услуге и пре свега по врсти јела, односно категорији менија који ће се наћи у том ресторану. Планирано је да капацитет ресторана буде 1000 места, идејни пројекат је већ урађен и биће лепо огледало угоститељске понуде града Чачка”, најавила је Белић.

Према њеним речима ентеријер и екстеријер ресторана ће бити велико изненађење за све посетиоце који ће бити специфичан и необичан, а што се тиче гастрономске понуде она ће бити богата и пре свега интернационална.

Она истиче да ће се у следећој години наставити интензивно реновирање смештајних капацитета у хотелу “Морава” , а завршетак свих радова очекује се у јуну месецу 2021. године за велики јубилеј овог предузећа.

“Морава ће бити конгресни хотел у коме ће се налазити конгресна сала са пратећом техничком опремом, нови ресторан, модерно уређене собе и апартмани са свим додатним садржајима”.

Што се тиче ресторана са собама “Здрављак” у Атомској бањи, Белић је нагласила да је то специфичан објекат који је пре свега намењен лицима која су оболела од мултипле склерозе.

“Предност овог објекта је што се налази непосредно уз стационар, али и што се у самом објекту налазе каде са бањском водом, па је гостима омогућено пасивно купање у трајању од два дана”, прецизирала је Белић.

Менаџмент и сви запослени у објектима УТП “Морава” су спремно дочекали и бројне туристе из Кине којих је према речима Белићеве, ове туристичке сезоне било највише, који имају специфичне захтеве.

“Успели смо да одговоримо свим њиховим захтевима и они су били најчешћи гости у хотелу Коле, с обзиром да се на једној локацији задржавају највише ноћ или две. То је уједно и туристички тренд, да гости за мали број дана колико бораве у једном угоститељском објекту или некој туристичкој дестинацији, обиђу што више туристичких локалитета. Групе које долазе из Кине праве кружне туре по бившој Југославији и за 12 дана обиђу чак 20 дестинација”, прецизирала је она.

Белић наглашава да је пословна политика овог предузећа да сваки објекат буде конципиран за одређену циљну групу.

Хотел "Ливаде", фото: ГЗС

“Сваки ресторан у нашим објектима препознатљив је по неком специјалитету. Ако гост жели да проба традиционална српска јела, свакако ће се определити за кафану ’Цар Лазар’ или за специјалитете у хотелу ’Ливаде’. Са друге стране, ако гост пожели јела из интернационалне кухиње ту је пре свега хотел ’Београд’, ресторан ’Пролеће’, али и ресторан у хотелу ’Коле’. Свакако бих нагласила и значај ресторана ’Плажа’ у коме се служе рибљи специјалитети”, прецизирала је Белић.

Када је реч о предстојећим новогодишњим празницима, сви смештајни капацитети су попуњени.

“Дочек Нове године организован је у кафани ’Цар Лазар’, где ће гостима бити презентовани сви нови специјалитети и акустична музика на увце. Кафе ресторан ’Пролеће’ биће као и претходних године отвореног типа. С обзиром да се на тргу одржава концерт групе ’Атомско склониште’, сви посетиоци ће моћи да у току концерта направе паузу и да се послуже лепим јелима и напицима.

Исто важи и за кафану у хотелу Београд”, рекла је маркетинг менаџерка. Она је додала да ће цене у ова два ресторана током новогодишње ноћи бити уобичајене.

Што се тиче хотела “Морава” Белић каже да је у овом објекту, организован ексклузиван новогодишњи дочек.

“Карте су скоро у потпуности распродате, интересовање је велико, услуга је на бази ол инклузив понуде, а за добро расположење побринуће се Катарина Живковић и оркестар “Шешир мој” .

Белић је сумирајући резултате у 2019. години, казала да је забележен пораст долазака и ноћења како домаћих тако и иностраних гостију у свим објектима УТП “Морава” и да ће и даље настојати да основни постулати фирме, а то је традиција и квалитет, буду у потпуности оправдани.

 

 

Глас западне Србије

 

cacak utp morava belic

Podeli

facebooktwitterpinterestredditlinkedinwhatsappvibertelegrammail

Dodaj komentar

Ime i prezime
Komentar

Dodaj sliku

image-gallery
|
Dodaj linkclose
1+1=

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.

desna gif velika redakcija gzs

locationŽupana Stracimira 9/1, Čačak

mailredakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com


Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.


Izrada: DD Coding

© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.