Отварање изложбе Ивана Шијака „Gray Matter 21” 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Отварање изложбе Ивана Шијака „Gray Matter 21”
Trenutno na sajtu: 288       |       Podeli:
16.08.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У Уметничкој галерији Надежда Петровић у Чачку приређено отварање самосталне изложбе Ивана Шијака,

редитеља, сниматеља, фотографа и визуелног уметника, под називом Gray Matter 21.

Изложбу су отворили директор Галерије Бранко Ћаловић, кустос изложбе Марија Радисавчевић као и сам уметник који је након тога спровео посетиоце кроз поставку појаснивши и сам концепт исте.

Kустос изложбе Маријa Радисавчевић најпре се осврнула на важност ових изложби у програмском и концептуалном смислу јер oне представљају наставак и даљи живот издања Меморијала на ком су награђени радови и директно везују Меморијал за програм Галерије. Према њеним речима Изложба која је пред нама, на известан начин наставља са преиспитивањем граница које су са постмодернизмом избрисане, између „стварне“ и „створене“ стварности и заправо укршта некада неспојиве и супротстваљене културне матрице или категорије, уметност и технологију, односно науку.

Амбијентална, вишемедијска поставка изведена је као један рад, који садржи елементе анимације, фотографије и видеа. Посетилац изложбе  креће се кроз ,, филмски мрак“ простора галерије где се он/она суочава са сликом/звуком која производи одређени чулни, естетски и визуелни доживљај онога што је индикативно сажето у називу Gray Matter 21.

Изложба Gray Matter 21 представља реализацију Награде Меморијала Надежде Петровић и Награде публике које је Иван Шијак добио на 26. издању изложбе (Тhе Big sleep, селекторка др Јелена Стојановић, 2012) са Невеном Хаџи-Јованчић за заједнички рад Пронађи уљеза или кратак водич за решавање мистериозних случајева (уз приручник са видео приказом).

Изложба ће јавности бити доступна до 14. септембра.

ГЗС

           




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IZLOZBA GALERIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.915.404 посета
Тренутно на сајту: 289 посетилац(a)