Клуб наставника и родитеља у ОШ „Иво Андрић“ 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Клуб наставника и родитеља у ОШ „Иво Андрић“
Trenutno na sajtu: 377       |       Podeli:
29.11.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац, Прањани - У Основној школи „Иво Андрић“ у Прањанима, основан је први Клуб наставника и родитеља на територији горњомилановачке општине.

Под покровитељством УНИЦЕФ-а у Србији се спроводи пројекат „Партнерски за образовање“, а циљ тог пројекта је да се формирају Клубови наставника и родитеља.

„Свака школа има Наставничко већа у коме су наставници и Савет родитеља у коме су заступљени родитељи ученика који похађају ту школу, тако да нема неке ближе сарадње између наставника и родитеља. Циљ овог пројекта је да се што више родитеља укључи у живот и рад школе. Клуб је формиран у јуну месецу, када је одржан први састанак и када је професор енглеског језика Мирјана Матовић изабрана за председника Клуба, а представник родитеља Милан Милошевић за њеног заменика. Тада су сви упознати са циљевима програма. Можемо да се похвалимо да имамо добру сарадњу са родитељима“, рекао је директор ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима Зоран Пантовић.

Према његовим речима, у Теочину се сваке године организујемо културно-уметничку манифестацију „Теочински дан“, у Срезојевцима за Светог Саву пригодан програм, као и Васкршњи сабор који је покренуо Мирослав Вујанић, у Брезни је Виолета Петровић снимила филм „Сачувајмо школу у Брезни“, Милољуб Ристановић је са својим родитељима покренуо акцију да среди своју учионицу, тако да је учешће родитеља значајно у свим тим активностима.

„Надам се да ће после новог састанка имати још идеја, јер Клуб може да организује разна предавања и трибине, да се укључи у превенцију насиља у школама, хуманитарне и спортске акције, да се подигне безбедност ученика на још већи ниво и слично. Има много простора на коме Клуб може да делује. Постоје ту некад неразумевања у односима наставника и родитеља и ово организовање може помоћи да се то све превазиђе. Одрасли морају личним примером да покажу деци како треба да се понашају и ово је прилика да покажемо да су наставници и родитељи на истој страни и да имамо заједнички задатак да васпитамо нашу децу“, рекао је Пантовић.

Поред матичне школе „Иво Андрић“ у Прањанима, постоји још седам одељења, и то две осмогодишње школе у Каменици и Брезни и четвороразредне у Гојној Гори, Богданици, Коштунићима, Срезојевцима и Теочину. Ове школске године 225 ученика похађа ове школе.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.809.838 посета
Тренутно на сајту: 378 посетилац(a)