Позив Путину, Ђију и Трампу да дођу у Гучу на Сабор трубача 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Позив Путину, Ђију и Трампу да дођу у Гучу на Сабор трубача
Trenutno na sajtu: 261       |       Podeli:
04.05.2018 | 0 коментар(а)



Гуча - Саборски одбор на челу са Слободаном Јоловићем саставио је писмо које ће, преко амбасада Русије, Америке и Кине у Београду, упутити

највишим званичницима ових земаља позивајући их на овогодишњи, 58. Драгачевски сабор трубача у Гучи.

У отвореном писму се наводи:

Уважени председници,
Позивам Вас да ове године, од 10 до 12 августа, будете наши драги гости на 58. Сабору трубача у Гучи. Да дођете и видите наше лепо Драгачево, чујете народну изворну песму и најбоље српске али и светске трубаче.

Ми се у Србији се поносимо својом традицијом, гостопримством и добрим домаћинима, који више од пола века Драгачевског сабора трубача у Гучи дочекују госте са свих страна света, представљајући на најбољи начин своју и поштујући културу и традицију земаља из којих нам долазе, уз гесло да традицију можемо волети или не, али је морамо поштовати.

Господине Путин, господо Трамп и Си Ђинпинг, кад дођете у српско Драгачево заборавићете на свакодневне проблеме, на ратове, на атомско и хемијско оружје, на сиротињу и оне који имају више него што им треба па им ни то није доста. Овде смо сви једнаки, весели, радосни, сви се разумемо. Гуча је најмирније и најбезбедније место у свету.

Видећете како је у овој наш крај уткана стара вокална традиција са фолклором и гласовитим инструментом трубом, која, како кажу, нигде не звучи као у Гучи.
На овом поднебљу младе генерације, изузетно образоване и талентоване, своју српску музичку традицију оживљавају својим надахнућима и снагом каква се нигде не среће осим у Гучи. У Гучи се не чује труба само из Србије, већ и из Европе, Америке, Русије и читавог света.

У Гучи се догађа несвакидашње окупљање људи из целога света. А да је то тачно говори традиција дуга преко пола века и 20 милиона домаћих и велики број страних гостију који су посетили ову малену али на далеко чувену варош, коју пре неки дан целом свету препоручи и Америчка телевизијка мрежа CNN.

У Гучи се окупљају Словенци, Хрвати, Албанци, Македонци, Бошњаци, Црногорци, Мађари, Румуни, Грци, Бугари, Аустријанци, Немци, Енглези, Италијани, Французи, Руси, Американци, Кинези... и немају ни један спор нити нерешен проблем.
Долазе да чују чудесне звуке националног српског инструмента трубе, а одлазе радоснији, здравији и традиционално мудрији.
Будите и Ви један од њих.

Уз трубе наших мајстора и шампиона, познате драгачевске специјалитете купус из земљаног лонца, сир, кајмак, проју, хајдучки ћевап, јагњеће и прасеће печење и хладно пиће, много ће те се боље разумети а нама и целом свету ће бити боље.
Чекамо Вас.

Слободан Јоловић, председник Саборског одбора.

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.402.573 посета
Тренутно на сајту: 260 посетилац(a)