Završni radovi na pristupnoj saobraćajnici Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu 


Danas promenljivo oblačno i toplo sa lokalnom pojavom kiše              Preventivne preglede obavilo više od 23 hiljade građana Srbije              Tokom proteklog vikenda na putevima u Srbiji stanje bezbednosti saobraćaja značajno pogoršano              Požar na deponiji Duboko ugašen na površini većoj od 70 odsto, u toku aktivnosti na gašenju žarišta              Vučić - Grupa građana je dobila ogroman novac da ruši Čačak i Todorovića              Od danas se smeće iz Čačka odvozi na kraljevačku deponiju             

 
Završni radovi na pristupnoj saobraćajnici Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu
Trenutno na sajtu: 192       |       Podeli:
30.04.2024 | 0 коментар(а)



Užice - Do kraja ove sedmice biće završeni svi radovi na novoj pristupnoj saobraćajnici do Hrama



Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu. Užički „Putevi” trenutno izvode završne asfalterske radove, a nakon izgradnje kišne kanalizacije, gasovoda i radova na parkingu i trotoarima, koje je finansirao grad, navodi se na sajtu grada Užica.

Prema rečima Miloša Milivojevića direktora JP „Užice razvoj”, izvedeni radovi vredni su oko 30 miliona dinara od čega je oko osam miliona dinara donacija užičkih „Puteva”.

Direktor JP „Užice razvoj” Miloš Milivojević

„Radujemo se i kao vernici i kao predstavnici grada, što smo svi zajedno uspeli da posle vek i po podignemo ovaj hram i uradimo zaista veliki deo posla. Podsetiću vas da je grad obezbedio plac, a zatim smo 2017. godine položili kamen temeljac i otpočeli gradnju. U prethodne tri godine, urađeni su projekti, a zatim i infrastrukturni priključci, izgrađen je pomoćni objekat i evo danas asfaltira se i prilazna saobraćajnica. Naravno sve što je urađeno, urađeno je uz ogromnu podršku Građevinskog odbora na čijem čelu je ministar Nikola Selaković ali i podršku brojnih privrednika i samih parohijana. Nastavljamo dalje sa željom da u potpunosti završimo hram, kojim se danas ponose svi građani i Krčagova i našeg grada”, kazao je Milivojević.

Protojerej stavrofor, Ivan Despić, starešina Hrama Pokrova Presvete Bogorodice podsetio je da se zahvaljujući ogromnoj podršci grada, privrednika i parohijana već tri godine ovde vrše bogosluženja.

Starešina Hrama Pokrova Presvete Bogorodice protojerej stavrofor Ivan Despić

„Velika zahvalnost i blagodarnost presvetoj Bogorodici koja ih je nadahnula da pomognu i da se ugrade u nju. Ovi radovi veoma su važni, jer to pokazuje naš odnos prema svetinji. Radujemo se danas predstojećem Vaskrsu ali se radujemo i pristupnom putu za naš hram. Došao nam je asfalt, ljudi će bez problema moći da lepo priđu da se parkiraju i da budu zadovoljni. Moram da istaknem izuzetno dobru saradnju sa gradom, ’Putevima’, privrednicima kao i svim parohijanima. Svim našim ljudima želim srećne praznike”, rekao je Despić.

Tokom pripreme saobraćajnice urađeni su radovi neophodni za rasvetu, završen je projekat i u toku godine i taj posao biće završen.


GZS

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice put radovi hram krcagovo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.637.686 посета
Тренутно на сајту: 193 посетилац(a)