Нема зиме за српска села: Двојица дечака раде као велики домаћини 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Нема зиме за српска села: Двојица дечака раде као велики домаћини
Trenutno na sajtu: 259       |       Podeli:
16.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Стефан и Милош Ђорђевић имају девет и једанаест година и одрстајау на селу. Они
Стефан и Милош Ђорђевић раде као велики, Фото: РИНА

су већ прави мали домаћини и зато не чуди што тачно знају са чим располаже њихово имање.

“У нашем домаћинству има пет, крава, троје телади, пет бикова, једна јуница, трактор и машине. Кад су телад мала, чим дођем из школе дајем им млеко, да не буду гладни”, прича Стефан.

Стефан Ђорђевић храни телад после школе, фото: РИНА

Дан ових малих великих људи, разликује се од онога који проводе њихови вршњаци у граду, и иако тек стасали, десна су рука својим родитељима у свакодневним обавезама. Ова двојица малишана познају све сеоске послове и ништа им не пада тешко, и својим вредним ручицама учествују у раду и лети и зими.

“Брат и ја све послове делимо. Товаримо силажу и дајемо кравама док родитељи нису код куће. Кад порастем желео бих да останем на селу, поправљам машине и гајим стоку”, каже овај вредни дечак.

Отац Гојко поносан је на своје синове и каже да је школа ипак на првом месту, али и да имају и своје обавезе на имању које их не оптерећују.

Гојко Ђорђевић, фото: РИНА

“Од како су проходали, већину послова су научили и могли би да их одраде, што се каже – као матори. Циљ ми је да одрасту у добре људе, а за све остало мораће сами да се изборе, ја ћу их увек подржати у свему”, рекао је Гојко.

Ови вредни дечаци свој карактер ће дефенитивно искалити не само кроз игру, већ и радећи послове који ће од њих направити часне људе.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK DECA SELO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.936.297 посета
Тренутно на сајту: 260 посетилац(a)