Васкршња донација Црквене општине Прибој удружењима особа са инвалидитетом 



 
Васкршња донација Црквене општине Прибој удружењима особа са инвалидитетом
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
11.04.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Трећег дана Васкрса, Владика милешевски Атанасије са свештенством Црквене општине Прибој, посетио је Удружење

за помоћ ментално недовољно развијеним особама и Друштво за церебралну и дечију парализу у Прибоју. Том приликом Владика је уручио новчану помоћ од 100.000.динара коју су за децу са инвалидитетом прикупили верници и свештенство у акцији организованој током Васкршњих празника.

Његово преосвештенство Владика милешевски Атанасије, упознао се приликом посете о кључним проблемима са којима се сусрећу ова два Удружења и њихови чланови, као и модалитетима сарадње у којима би Црква могла да допринесе раду и функционисању Дневних боравака који окупљуја заједно око 90 особа са инвалидитетом и њихових породица.

Његово преосвештенство Владика милешевски Атанасије, фото: ГЗС

„Ми као зејдница треба све да интегришемо и да будемо сви део ње. То је једино могуће постићои у Христовој заједници цркве и љубави. Зато је наша црквена заједница у Прибоју изразила жељу да макар симболично, прилог који смо скупили, уручимо овој установи и наставити даљу сарадњу”, наводи његово преосвештенсво Атанасије Ракита- Владика милешевски.

Захваљујући се на изузетно вредној донацији која ће у многоме помоћи рад Удружења, чланови МНРО и ЦДП Прибој су у присној атмосфери уприличили за госте традиционално куцање Васкршњим јајима и скромне поклоне са својих креативних радионица за Епархију милешевску и добре људе који су улепшали деци са инвалидитетом празничне дане.

Председница Удружења МНРО Прибој Милисава Удовичић, фото: ГЗС

Председница Удружења МНРО Прибој Милисава Удовичић захвалила се испред удружења деце и њихових родитеља на подршци локалног свештенства и свих донатора.

Овом хуманитарном акцијом Црквена општина Прибој уз благослов Владике Атанасија уприлиличила је завршетак прославе Васкршњих дана у Прибоју који су обележили традиционалне активности као и велика градска литија поводом славе Храма Христовог Васкресења у Новом Прибој којој је уз више хиљада грађана присуствовало и руководство локалне самоуправе, Културно уметничка друштва и удружења чувара традиције.

ГЗС

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.229.922 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)