Горњи Милановац, Пожега, Ужице и Пожега добијају обилазнице 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Горњи Милановац, Пожега, Ужице и Пожега добијају обилазнице
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
12.11.2021 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучићу изјавио је данас, након потписивања уговора са кинеском компанијом

„Power construction corporation of China” за изградњу обилазница око Горњег Милановца, Пожеге, Ужица, Лознице и тунела Кадињача да ће држава први пут извођити тако велики новац за грађане и решавање њихових саобраћајних проблема у тим општинама и градовима.

Председник је казао да би обилазница око Горњег Милановца требало да буде завршена 2023. године, а у првом кварталу 2024. обилазнице око Ужица, Пожеге и Лознице.

Додао је ће једино до 2025. остати да се заврши тунел испод Кадињаче, јер је то велики и компликован пројекат.

Вучић је нагласио да ти пројекти показују колико држава брине и о грађанима вам Београда, Новог Сада и других великих градова, пошто те саобраћајнице неће служити само за њих и како да брже стигну, на пример, до мора већ се управо граде за решавање њихових проблема.

„Човек који премеће планине почиње са преметањем каменчића, каже једна кинеска пословица. Ми смо камен по камен кренули да градимо нашу Србију и нас напредујемо и брже него што смо сами очекивали и надали се пре неколико година”, истакао је председник Србије.

Вучић је најавио да ће ускоро бити потписан и комерцијални уговор за градњу обилазнице око Крагујевца, као и да би за неколико недеље могла да буде завршена и отворена деоница аутопута Милош Велики од Прељине до Паковраће у дужини од 11 километара.

Представници владе и Путева Србије потписали су у Председништву Србије комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи приступне саобраћајнице Горњи Милановац - петља Таково са представницима кинеске компаније „Power construction corporation of China”.

Такође, потписан је и Оквирни споразум о релизацији пројеката изградње обилазница око Пожеге, Ужица, Лознице и тунела испод превоја Кадињача.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.863.042 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)