Општина Пријепоље финансира реновирање учионица економске школе за прелазак на једносменски рад 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Општина Пријепоље финансира реновирање учионица економске школе за прелазак на једносменски рад
Trenutno na sajtu: 510       |       Podeli:
07.10.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Пријепољски већници усвојили су План мера уштеде енергије за предстојећу зиму.

Веће је донело решење да се из буџетске резерве определи око 1,35 милиона динара за потребе преласка на једносменски рад Економске школе у Пријепољу. Такође, Општинско веће је затражило детаљан финансијски извештај локалног Спортског савеза за Радничке спортске игре и МОСИ.

Економска школа у Пријепољу ускоро би требало да пређе на једносменски рад, а да би до тога дошло неопходно је да се опреме три додатне просторије које је овој образовној установи уступила на коришћење Техничка школа.

„Општинско веће донело је одлуку да из текуће буџетске резерве издвоји новац за опремање просторија у Економској и Техничкој школи. Ово је добра вест за све грађане Пријепоља и ђаке. Преласком на једносменски рад уштедећемо значајна средства у буџету”, објашњава начелник Општинске управе Миодраг Ћубић.

Начелник општинске управе, Миодраг Ћубић, Фото: ПП Медиа

Начелник Општинске управе Миодраг Ћубић, фото: ПП Медиа
Проблем са превозом ђака у издвојеним одењењима школа у Великој Жупи, Бродареву и Бостанима требало би да буде решен у петак, након што се одржи састанак са директорима школа.

„У претходном периоду добили смо спискове свих ученика у издвојеним одељењима школе у Бродареву који користе превоз и тај број премашио је 80. Разврстали смо ученике према путним правцима, тако да смо направили предлог да се организује превоз за путне правце где има довољан број ученика, а то су Бродарево – Балићи, Бродарево – Завинограђе, Бродарево – Слатина и Бродарево – Поток. Предложићемо директору школе у Бродареву да за те правце распише јавну набавку за организовани превоз, а за путни правац Гостун – Бродарево заједно ћемо са родитељима наћи решење да се организује такси превоз”, каже члан Општинског већа Армин Мујезиновић.

Члан општинско Већа, Армин Мујезиновић, Фото: ПП Медиа

Након Туристичке организације и Библиотеке „Вук Караџић“, контрола трошења новца биће извршена и у Спортском савезу. Већници су затражили детаљан финансијски извештај о утрошку средстава за Радничке спортске игре и МОСИ, јер како објашњава члан ОВ Зоран Деспотовић, на то их обавезује закон, а у ову установу биће послат и интерни ревизор.

„Спортски савез нам мора доставити децидан извештај о утрошеном новцу за Радничке спортске игре и МОСИ са котизацијама клубова који су уплатили паре на рачун”, категорично каже Деспотовић.

Члан општинског Већа, Зоран Деспотовић, Фото: ПП Медиа

На данашњој седници усвојен је и План мера уштеде енергије за предстојећу зиму. У виду препоруке биће упућен директним и индиректним корисницима буџета у општини Пријепоље. Циљ је да се потрошња енергије смањи за 15%.

Из локалне самоуправе апелују на субјекте да се понашају одговорно и да Општинском већу достављају месечне извештаје о уштеди електричне енергије.

ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE OPSTINA PRIJEPOLJE VECE EKONOMSKA SKOLA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.315.605 посета
Тренутно на сајту: 511 посетилац(a)