Глас Западне Србије и Радио - телевизија Војводине поносе се Катарином Радуловић 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Глас Западне Србије и Радио - телевизија Војводине поносе се Катарином Радуловић
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
22.02.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Катарина Радуловић, дугогодишњи новинар Гласа западне Србије и дописница Радио - телевизије Војводине,
Катарина Радуловић, Фото: ГЗС

добитница је награде за „Унапређење положаја жена и девојчица у руралним областима" која јој је уручена данас на конференцији „Економско оснаживање жена у циљу унапређења њихове безбедности у руралним срединама”, у организацији Повереника за заштиту равноправности у сарадњи са Агенцијом Уједињаних Нација (UNWomen), и подршке амбасаде Краљевине Норвешке у Србији.

Катарина Радуловић је новинар и репортер РТВ Војводине чији прилози се емитују у ударном термину овог јавног сервиса у 17 часова на РТС. Али њени прилози део су програма и у свим осталим форматима ове медијске куће. У протеклих седам година извештавала је о свим битним темама које су од опште важности за гледаоце на подручју Војводине а које потичу из западног дела Србије. Њени новинарски почеци везују је за Горњи Милановац а касније и за некадашњу телевизију Чачак, а последњих неколико година стални је део колектива и редакције Гласа западне Србије. Њени прилози и репортаже које су промовисале положај жена на селу без сумње су скренуле пажњу јавности.

„Ово је заиста велико признање за Глас западне Србије и за Радио - телевизију Војводине, чији сам ја дописник пуних седам година из западне Србије. Било је заиста доста прилога у последњих годину дана који су се бавили тематиком положаја жена на селу. Затицали смо их на њиви, како купе кромпир и на тај начин зарађују свој динар јер још увек нису стекле право на старосну пензију. Затицали смо и жене којима је најчешћа релација кућа и штала у последњих 10 година али и све чешће и младих које су препознале значај удруживања и на тај начин су постале економски независне”, истакла је Катарина Радуловић, једна од добитница награда.

Иначе, Катарина је удата и мајка две кћерке близнакиње, Анђеле и Николине.

 

Фото: Приватна архива

Повереница за родну равноправност, Бранкица Јанковић, истакла је да су жене у периоду иза нас показале да су заиста извор живота.

„Жена је сунце, и мислим да никада није билa, заправо, истинитија та изрека познате јапанске списатељице, јер су жене у претходне две године показале да су заиста извор живота и да су неговале и лечиле милионе људи шиом света па тако и код нас у Србији, чинећи већину запослених у социјалној и здравственој заштити, образовању, трговини, у свим оним делатностима које су радиле 24 сата”, рекла је Бранкица Јанковић, Повереница за родну равноправност.

Фото: ГЗС

Амбасадор Краљевине Норвешке у Србији, Јерг Еуген Јелстад истакао је да је подржавање и оснаживање жена приоритет у сваком смислу.

„Ми знамо да су жене кичма локалне економије, кичма друштва, и зато ћемо овај пројекат подржавати дужи временски период. Интересантно је погледати у нашу, норвешку историју. Важно је видети како је Норвешка искористила талентоване жене. Оне су направиле стазе на Универзитете, у институције, заузеле активно место у друштву, постале лидери. То је био користан потез који је повукла норвешка Влада. И то је била, рекао бих, основа за веома снажну и економски јаку Норвешку”, рекао је Јерн Еуген Јелстад, амбасадор Краљевине Норвешке у Србији.

 


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GZS RTV NAGRADA KATARINA RADULOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.205.792 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)