Мештани против плутајуће сајле на Лиму, страхују да ће се створити нова дивља депонија 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Мештани против плутајуће сајле на Лиму, страхују да ће се створити нова дивља депонија
Trenutno na sajtu: 262       |       Podeli:
30.12.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Око осамдесет грађана пријепољског села Љиљци, који углавном живе од пољопривреде,

потписало је петицију и упутило је на адресу Министарства за заштиту животне средине и општине Пријепоље, којом траже да се заустави постављање ланчанице за сакупљање плутајућег отпада на локацији Јагодњак.

Одлука да се сајла постави у месту Јагодњак, уследила је након реакције мештана Велике Жупе, који нису дозволили да ланчаница, која је почетком јесени постављена преко Лима, ту и остане. 

Иако се веровало да је локација Јагодњак иделано решење за постављање плутајуће ланчанице за сакупљење отпада на реци Лим, чије постављање финансира Министарство заштите животне средине, житељи Љиљака мисле другачије. Забринути, да ће поред њихових кућа и имања нићи дивља депонија од надлежних траже да се заустави постављање сајле.

Фото: Глас западне Србије

„Ми се плашимо да ће уместо затворене депоније Стањевине, овде нићи нова депонија. Та сајла зауставља све што иде Лимом. Животиње, и други отпад. Сви знамо шта све носи Лим. Зар је овај народ, који живи од пољопривреде заслужио да му се депонија прави испод кућа?” каже револтирано Бехудин Мемишаховић.

У Љиљцима већина становништва за егзистенцију зарађује бавећи се пољопривредом, а први пластеници налазе се свега стотинак метара од места где се поставља ланчаница.

Фото: Глас западне Србије

„Плашим се да од смрада нећу моћи да уђем у пластеник. Ја од пољопривреде живим и издржавам петочлану породицу” истиче Рифат Мемишаховић.

Незадовољни грађани сматрају да не постоји дозвола за градњу и постављање ланчанице, те да се носећи стубови сајле налазе на приватном поседу, недалеко од места где почивају њихови најмилији.

„Немамо ништа против државе, само апелујемо и молимо надлежне да не дозволе да се крши закон и да нам не постављају сајлу која нас угрожава” рекао је Изо Мемишаховић.

„Грађани немају разлога за бригу и неће доћи до стварања дивљих депонија које ће угрозити имања житеља Љиљака”, рекао је Председник општине Пријепоље, Владимир Бабић.

Он је позвао незадовољне мештане на разговор како би проблем био решен на обострано задовољство.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.668.305 посета
Тренутно на сајту: 263 посетилац(a)