Pojedine škole u Čačku imaju policajca čitave dve decenije 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Pojedine škole u Čačku imaju policajca čitave dve decenije
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
08.05.2023 | 1 коментар(а)



Čačak - U svetlu događaja koji su šokirali Srbiju, doneta je odluka da svaka škola u državi ima svog, školskog policajca. Uniformisanog i naoružanog, koji će u školi biti do kraja nastave.



Za Tehničku i Osnovnu školu „Vuk Karadžić” ovo ne predstavlja novitet, jer njihovim dvorištima policajac patrolira gotovo 20 godina.

„Još 2003. godine srednja Tenička škola i osnovna škola `Vuk Karadžić` su izrazile želju da imaju školskog policajca. Deo grada u kome se nalaze naše dve škole je tada bio neosvetljen i okarakterisan kao problematičan, te smo mi dobili jednog policajca koji patrolira našim dvorištima, vodi računa o đacima. On je u potpunosti u unifromi i naoružan je”, rekao je direktor Tehničke škole u Čačku, Branko Maksimović.

Praksu da više škola deli jednog policajca prošla je i Osnovna škola „Vladislav Petković Dis”, čiji je školski policajac bio zadužen za još tri obrazovne ustanove.

„Ranije je bio jedan policajac koji je bio zadužen za više škola. Kako za osnovnu školu u Zablaću, tako i škole u Slatini, Atenici i Trnavi. Od danas imamo svog školskog policajca koji će tu biti svakoga dana i koliko smo razumeli to će biti na duže staze. Mislim da je ovo dobro jer je potrebno da imamo nekoga ko će biti tu, ko će upoznati decu, ali i biti upoznat sa nekim potencijalnim problemima”, rekao je Mirko Božović, direktor OŠ "Vladislav Petković Dis" u Zablaću.

Gimnazija i srednja Ekonomska škola, do ovoga jutra nisu imale školskog policajca, s obzirom na to da se nalaze u samom centru Čačka.

„Ranije nismo imali ni mi, ni Ekonomska škola. Nije imalo potrebe, nalazimo se u centru, ovo je miran deo grada. Jutros su nam poslali jednog. On je sada tu ili ispred škole ili na đačkom ulazu. Među decom je stalno”, kazao je Ivan Ružičić, direktor čačanske Gimnazije.

I Osnovna škola „Branislav Petrović” u Slatini nije imala školskog policajca, te je prema rečima direktora te škole, prvi čas ovoga jutra bio posvećen upravo događajima koji su se dogodili prošle sedmice i razgovoru sa učenicima o prisustvu školskog policajca i načinu da se prevaziđu potencijalni strahovi kod dece.

„Nastava je jutros počela uz prisustvo školskog policajca koji će biti tokom čitavog dana ovde. Sa decom smo razgovarali. Ja sam prvi ušao u svaki razred, svaku učionicu i kazao da nemaju razloga da se plaše policajca, da je on tu da njih zaštiti i da za sve što u njima izaziva nesigurnost mogu njemu da se obrate. Prvi čas u svim odeljenjima je zapravo bio čas odeljenske zajednice i tu su učitelji i razredne starešine sa decom razgovarali otvoreno o svemu što se desilo, o njihovim strahovima i načinu kako mogu da ih prevaziđu. Pedagoško-psihološka služba će im biti, kao i do sada na raspolaganju tako da verujemo da ćemo zajedničkim snagama uspeti da prevaziđemo ovaj krizni period”, rekao je Lazar Čikiriz, direktor Osnovne škole „Branislav Petrović” u Slatini.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SKOLA POLICAJAC SKOLSKI POLICAJAC TEHNICKA SKOLA GIMNAZIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Gradjanin

    Policajac se pojavio na pola sata i pobegao, nema ga nigde



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.516.593 посета
    Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)