Нови Металчев тренинг центар „Металац Малац”, место по мери спорта 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Нови Металчев тренинг центар „Металац Малац”, место по мери спорта
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
15.02.2023 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац и Драгољуб Вукадиновић, председник Управног одбора Групе Металац

обишли су данас новоотворени Металчев тренинг центар „Металац Малац.”

Простор испод западне трибине стадиона ФК Металац безбедносно и функционално је прилагођен физичким активностима у затвореном простору, опремљен вештачком травом и одговарајућим спортским реквизитима. Радови на уређењу објекта трајали су месец дана.

„Простор је најпре био намењен куглашима, а онда смо се, на Управном одбору договорили да га претворимо у један тренинг центар за све селекције, у који су укључена и деца од три године, да овде вежбају и да се играју. Добили смо један пристојан и функционалан простор, који је хуман и за децу добар. Овде деца млађих селекција и петлића могу да тренирају и уче прве фудбалске вештине. За зимски период од 1. децембра до половине марта, ово је пун погодак, након чега деца излазе да тренирају напољу. Када сам добио обећање од председника општине да ће нам помоћи са миллион и по динара, то је била иницијална каписла да уђемо у пројекат који је коштао око 40 000 евра. Завршили смо, задовољни смо и ми и деца и родитељи. За сам тренажни процес на располагању је површина од петсто квадратних метара, док још сто педесет заузимају свлачионица, тоалети и галерија за боравак родитеља, а што је најважније, деца су безбедна”, рекао је Драгољуб Вукадиновић, председник Управног одбора Групе Металац.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац рекао је се увек радује када од стране приватне иницијативе дође нешто овако лепо и да ће општина увек подржати добре идеје за град.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац

„Имати један овакав стадион је посебна драж у читавој Србији, када се још иницира да се уради и терен са вештачком травом и затворени терен, где све селекције током зимског периода могу да вежбају, то је нешто заиста фантастично, што Милановац чини посебним. Изградњом затвореног базена ми ћемо ту инфраструктуру завршити, чиме ћемо бити јединствени у Србији по томе што имамо такву инфраструктуру на једном месту”, закључио је председник општине.

Он је додао да ће се наставити са развојем спорта и у наредном периоду, и да ће се радити на побољшању садржаја за све који у Горњем Милановцу желе да се баве спортом, а то се посебно односи на младе.

У Металчевим млађим селекцијама тренира укупно око 350 дечака и девојчица. Отварањем ТЦ „Металац Малац“ створили су се услови и за формирање нове групе деце, до шест година, за коју је пријављивање у току, а с којом ће на базичним елементима спортског развоја радити професори физичког васпитања.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.365.576 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)