Најефикаснији играч пожешке Слоге: Пољопривредом и баскетом 3 x 3 „убијам сету” због пропуштене шансе за титулом 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Најефикаснији играч пожешке Слоге: Пољопривредом и баскетом 3 x 3 „убијам сету” због пропуштене шансе за титулом
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
07.06.2022 | 1 коментар(а)



Лучани – Фудбалери Слоге из Пожеге неколико су већ година уназад међу најбољим тимовима

западне Србије, али на чудан начин им звање најбољег на крају ипак измакне.

Тако је и ове сезоне, Слобода из Ужица, која је Слози све време до пред сам крај гледала у леђа, прва прошла кроз циљ, оставивши Пожежане, које су сви већ видели као шампионе „Запада”, разочаране и утучене.

Тим који је дао 60 голова, чак 17 више од Ужичана, на крају се морао задовољити утешним другим местом, тражећи своју шансу догодине... и тако већ неколико сезона.

О несрећи која тим прати, својим очекивањима и плановима, али и другим стварима и хобијима који га окупирају, за Глас западне Србије причао је најефикаснији играч пожешке екипе, Вељко Плазинић.

„Десетка” Слоге, рођен у Гучи, играч је старинског кова, игра напад и у шпицу, али воли да креира и ствара, да донесе лопту и не игра на „чекалицу”.

Упитан када ће Слога „сачекати” титулу и пласман у Прву лигу, Плазинић одговара:

„Несрећа, несрећа, несрећа. Стално се нешто испречи, ја више не могу да верујем. Не да нам се нешто. Прошле године смо играли бараж, имали исти број бодова са противником, као и ове, и опет ништа. Нисмо увек имали ни спортску срећу, понекад помислим да смо у лавиринту и зачараном кругу – све се нацрта тако да неће лопта у гол.”

Плазинић је најефикаснији фудбалер несуђеног шампиона српског „Запада”. Он је и члан идеалног тима целе лиге, у првих 11.

Наводи да су након исхода читаве приче и епилога сезоне људи у клубу потиштени и помало разочарани и да треба мотива, жеље и воље да се ствари „ресетују” те да у тој ситуацији и не жели још да размишља о наставку каријере иако му, каже, понуде са стране, не мањкају.

„Једноставно, тако је. Људи који воде клуб су ту и даље, махом улажу своје паре, није им лако. Искрен да будем, неку претерану помоћ од локалне самоуправе не добијамо па је ситуација тиме још компликованија. Што се мене тиче, имам две-три понуде али полако, видећемо”, каже Плазинић.

Слободно време гледа да искористи за друге активности у спорту али и мимо спорта, подршку родитељима који се баве пољопривредом итд.

„Као рођени Драгачевац и Лучанац наравно да идем и на Сабор трубача у Гучи, како другачије? Ја сам ту у центру Гуче. А са братом сам узео да помажем родитељима, овде је крај у коме људи живе од пољопривреде, па тако и ми, имамо кромпир, малине. Све сам савладао што треба и помажем колико ми обавезе дозвољавају”, наводи 30-годишњи нападач Слоге и истиче да згуснут календар такмичења, припреме два пута годишње, уз свакодневне тренинге двапут на дан, спречавају да се више посвети пољопривредној производњи.

Да ли ће своје најзрелије и фудбалски најквалитетније године провести у Слози и помоћи клубу да пређе у виши ранг још не зна, али зна да је Слога клуб за који навија и који безрезервно воли.

„Прво локал-патриотизам, Слога на првом месту, а овако сам звездаш али никако загрижени”, закључује Вељко Плазинић, најбољи „фудбалски Пожежанин”.

Ствар која „лечи ране” због још једне пропуштене шансе за титулом првака западне Србије је и баскет 3 x 3.

Каже да га радо игра са пријатељима и братом, „и воли можда и више од фудбала”.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani pozega fudbal sloga veljko plazinic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • e2

    To što ste dali više golova ne znači da imate više bodova, pa komentari tipa, bili smo bolji, kme, kme, ne važe. Ne zaboravite kako je vaša uprava godinama funkcionisala, nameštala, plaćala, radila radnje ispod žita, a uvek u životu ima nekakav balans i pravda na kraju. Kako sejete, tako i žanjete.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.199.232 посета
    Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)