Maksimović: Napadi vlasničkih pasa sve su učestaliji 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Maksimović: Napadi vlasničkih pasa sve su učestaliji
Trenutno na sajtu: 540       |       Podeli:
21.04.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Na Gradskom trgu u Čačku dva vlasnička psa rase rotvajler napala su manjeg psa



koji je bio u pratnji svoje vlasnice, a zatim su naneli povrede i njoj, kada je pokušala da zaštiti svog ljubimca.
„Prema informacijama koje smo mi dobili iz Policijske uprave u Čačku, juče se dogodio inicdent u kome su povredjene dve osobe. Vlasnica psa i mladić koji je pokušao da joj pomogne kada su njenog psa napala dva rotvajlera. Nažalost, to nije prvi put da se takve stvari dešavaju. Mi smo prethodnih dana imali prijavu i uspeli smo da rešimo problem. Imali smo situaciju sa jednim srednjeazijskim ovčarom koji je takodje pravio probleme po gradu. To je ogroman pas koji je zaklao nekoliko vlasničkih pasa”, rekao je  Aleksandar Maksimović, rukovodilac RJ „Zoohigijena” JKP „Komunalac”Čačak.
On je dodao da ovo nisu izolovani slučajevi i da se najčešće radi o vlasničkim psima, odnosno, kako kaže, neodgovornom vlasništvu, kada vlasnici ne obezbede adekvatne uslove, odgovarajuće dvorište, pa tako psi uspevaju da se nadju na javnim površinama i dolazi do sličnih incidenata.


„To izaziva i strah kod naših sugradjana, pa često imamo i neosnovane pozive zbog pasa koji nisu agresivni. Ovde se ipak radi o psima koji su nam poznati od ranije, mi smo ih hvatali, ali pošto imaju vlasnika mi smo ih uz odredjenu naknadu vraćali vlasnicima”, zaključio je Maksimović.


dr Jelena Todorović, načelnica Hitne pomoći, Foto: GZS

U Službu hitne pomoći tokom noći javila se  tri lica  sa povredama koje su im naneli psi

Iz čačanske Hitne pomoći potvrdjuju da su tokom jučerašnjeg dana primili tri pacijenta sa povredma koje su im naneli psi.
„Javila su se tri pacijenta zbog ujeda psa. to je bilo u periodu izmedju 22 sata i ponoći. Jedna pacijentkinja starosti 44 godine imala je povrede u predelu podlaktice i u predelu lica. Pacijentkinja starosti 23 godina imala je povrede u predelu šake i pacijent starosti 44 godine imao je povrede u predelu podlaktice. Sva tri pacijenta su pregledana u našoj službi, zbrinute su povrede i upućeni su u čačansku Opštu bolnicu hirurgu na dalje zbrinjavanje”, rekla je dr Jelena Todorović, načelnica službe Hitne pomoći čačanskog Doma zdravlja.
Iz Opšte bolnice je potvrdjeno da su tokom noći primili pacijentkinju koja je zadobila lakše telesne povrede prilikom ujeda psa, ali da je nakon obrade povreda puštena na kućno lečenje.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.702 посета
Тренутно на сајту: 541 посетилац(a)