Осликан мурал на згради Културног центра у Тополи 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Осликан мурал на згради Културног центра у Тополи
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
11.12.2022 | 0 коментар(а)



Топола – Готово да нема пролазника који је данас прошао кроз Тополу а да није приметио веселе боје на спољашњем зиду зграде Културног центра у варошици подно

Опленца. Мурал који је осликан према речима суграђана улепшао је центар Тополе и свима поправио расположење у тмурним јесењим данима.

„Идеја о осликавању мурала на згради Културног центра Топола настала је још почетком ове године, али смо мало сачекали да се све посложи, како бисмо је коначно реализовали. Спољашњи зид зграде имао је јако лош визуелни изглед, из разлога што је током година, лепљењем плаката и услед неповољних временских прилика, оронуо. Самим тим, зграда која се налази у самом центру Тополе, није одавала леп утисак мештанима и посетиоцима Тополе. Израдом мурала желели смо да наставимо праксу подржавања развоја ликовних и визуелних уметности кроз популаризацију саме уметности и културе и том приликом да пружимо подршку ликовним и савременим визуелним уметницима. Овога пута мурал су осликали уметници из Атељеа Шолн, Марија и Стеван, који су на врло професионалан начин приступили читавој причи. Наиме, ми смо им дали смернице шта бисмо желели да се нађе на муралу, па смо заједно употпуњавали њихове предлоге. Желели смо да повежемо оно по чему је сама установа препознатљива – фестивал дуодраме кроз маске, сликарску колонију кроз штафелаје око прозора, музику, народну традицију, писану реч. Чини ми се да смо по утисцима суграђана успели у томе и веома смо задовољни“, рекла је за ТопПрес Ема Стевановић, директор Културног центра у Тополи.

Она је истакла да ће за све грађане како старије, тако млађе ове зиме бити богат културни програм, а нова спољашност зграде свима ће улепшати боравак у биоскопској сали.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Mural topola zgrada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.364.000 посета
Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)