Dodeljena priznanja „Cvet jednakosti” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Dodeljena priznanja „Cvet jednakosti”
Trenutno na sajtu: 466       |       Podeli:
19.03.2024 | 0 коментар(а)



Užice - U Gradskom kulturnom centru po 11. put održana je manifestacija „Kikini dani”, koju



distrofičara Zlatiborskog okruga Užice organizuje u čast Tijane Petrović- Kike, prerano preminule koleginice, aktivistkinje i članice udruženja. Tradicionalno dodeljene su i nagrade pobednicima likovnog, literarnog i novinarskog konkursa „Cvet jednakosti”. Priznanja su dobitnicima uručili gradonačelčnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i Mihailo Jovanović predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, navodi se na sajtu grada Užica.

„Iako već celu deceniju nije sa nama, Tijana Petrović-Kika je uspela da nas ujedini, i da vođeni njenom misijom gradimo i razvijamo Užice bez barijera. To činimo zajedničkim snagama i na obostrano zadovoljstvo”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Ona je podsetila da se iz dana u dan sve više unapređuje infrastruktura, grade rampe, liftovi, taktilne staze, ali i da su osobama sa invaliditetom prilagođena i vozila javnog prevoza.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević

„I to je nešto što ćemo nastaviti sa radimo sve dok i poslednju ustanovu i instituciju ne učinimo dostupnom za svakoga od vas. Takođe važno nam je da učestvujete u kreiranju politika, planova i strategija i veoma smo zadovoljni što ste se aktivno uključili i svojim idejama te dokumente učinili boljim. Zajedno ćemo, sigurna sam, doći i do još većeg napretka u sferi zdravstvenih usluga i zapošljavanja. Užice bez barijera jeste cilj kome težimo, a u tome će nam sigurno pomoći i učesnici konkursa ’Cvet jednakosti’ svojim pričama i tekstovima, naši učenici svojim crtežima i pojedinci svojim aktivnostima. Svi oni rade na podizanju svesti i unapređenju položaja osoba sa invaliditetom”, rekla je gradonačelnica uputivši čestitke i zahvalnost dobitnicima priznanja.

U ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obratio se Mihailo Jovanović iz Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, koji je Udruženju i prisutnima preneo pozdrave ministra Nikole Selakovića. Prema njegovim rečima briga o osobama sa invaliditetom je svakodnevna obaveza, a Tijana Petrović svojim primerom je pokazala koliko se može napredovati kada postoji želja i obostrano razumevanje i angažovanje.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Mihailo Jovanović

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijala pitanja, već dugi niz godina putem konkursa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom podržava Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga, kako bi se kroz tu sardnju unapredio položaj i kvalitet života osoba sa invaliditetom. I ove godine u skladu sa strateškim opredeljenjem Vlade Repuvlike Srbije, nastavićemo da podržavamo program i rad udruženja. Hvala organizatorima na pozivu, čestitam dobitnicima nagrada i sa ovog mesta u ime resornog ministarstva tu sam da pružim apsolutnu podršku radu udruženja”, naglasio je Jovanović.

Predsednik Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga Predrag Bakić

Predrag Bakić predsednik Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga zahvalio se prisutnima što su u zaista velikom broju podržali manifestaciju.

„Koliko je zadovoljstvo bilo sarađivati, menjati stvari i timski raditi na idejama i njihovom ostvarenju i pre svega družiti se Tijanom, isto toliko je zadovoljstvo i danas raditi za njene vizije. Izgradili smo našu filozofiju i principe koje sledimo i koje ćemo i dalje realizovati. Mi sopstvenim primerom, kao i ona, svaki profesionalni cilj težimo da učinimo mogućim”, istakao je Bakić.

Ovom prilikom uručena su priznanja „Cvet jednakosti” učesnicima likovnog, literarnog i novinarskog konkursa. Na temu „Prepoznaj sebe u onima koji na prvi pogled ne liče na tebe” crtalo je 80 učenika užičkih osnovnih škola i po odluci žirija prvo mesto pripalo je Eli Terzić, drugo Dimitriju Miladinoviću a treće su podelili Magdalena Aleksandrić i Nikola Milić.

Sve tri nagrade u okviru literarnog konkursa osvojile su učenice Medicinske škole Užice, Tijana Karadarević, Violeta Radovanović i Emilija Gordić.

Na konkurs „Cvet jednaoksti” pristiglo je 12 novinarskih radova i u kategoriji internet priloga pobednik je priča „Zauvek deca”, autorke Slađane Dimitrijević, dok je u kategoriji priloga emitovanog na radiju pobednik reportaža „O dobrim ljudima”, Tijane Lukić novinarke Radio Beograda.

Dobitnik specijalnog priznanja „Cvet jednakosti za izuzetan doprinos stvaranju izjednačenih mogućnosti za osobe sa invaliditetom u 2023. godini” je Željko Perišić, saradnik koji već deset godina pomaže akciju „ZaČepimo predrasude”.

Manifestaciju su kolažnim programom upotpunili saradnici Udruženja iz institucija i organizacija osoba sa invaliditetom sa područja grada Užica.


GZS

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice dodela nagrade cvet jednakost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.372.500 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)