Повећано присуство лисица у нижим деловима Рудника у последње време 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Повећано присуство лисица у нижим деловима Рудника у последње време
Trenutno na sajtu: 703       |       Podeli:
18.11.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У нижим деловима планине Рудник, у самој варошици, недалеко од пута
Фото: Илустрација, РИНА

који Рудник спаја са Тополом, у последње време виђене су на неколико места лисице што поједини становници, како кажу, пре нису имали прилике да уоче.

Овај предатор није опасан по људе и људи уопште не треба да се плаше, наводе пак из локалног ловачког удружења.

Поједини "викендаши" истичу да су лисице последњих 10-ак дана видјали на неколико локација, скоро свим у близини самог центра варошице, како претрчавају пут и да су помислили да "јуре" овце, јагњад и друге домаће животиње.

„Јасно нам је и логично да су у шуми која је ипак на 2-3 километра од места где смо их затекли. Али, ово је баш уз пут, јако ниско и далеко од шуме", навела је једна "викендашица".

Становница Рудника која се налази на неких стотинак метара од регионалног пута Рудник - Топола, на локалном путу који даље води према врху планине каже да лисице није лично видела, али да је од првог суседа чула да му се домаће животиње "чудно узврпоље ноћу", што готово никада раније није био случај.

„Комшија има три пса и они баш изражено и несвојствено лају. И сам каже да је највероватније да пролазе неке дивље животиње па се његове уплаше и тако лавежом ’оглашавају’. А кокошке које има су затворене ноћу", навела је она за Глас западне Србије.

Ипак, добар познавалац дивљих животиња и члан локалног удружења ловаца са Рудника Драган Хрњаковић каже да то ипак није тако неуобичајена појава за ово доба године и да нема места паници.

„Лисице нису опасне за људе и нема разлога за панику и страх. Оне беже од људи и нападају малу кучад, пилад и кокошке, уопште живину. Битно је да људи своје домаће животиње држе затворене у неким деловима дана. Понављам, ништа претерано се не дешава да би било места паници", уверава он.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.096.631 посета
Тренутно на сајту: 703 посетилац(a)