Бошко Обрадовић: Хитно зауставити пљачку и малтретирање грађана на техничким прегледима возила 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Бошко Обрадовић: Хитно зауставити пљачку и малтретирање грађана на техничким прегледима возила
Trenutno na sajtu: 298       |       Podeli:
13.08.2021 | 0 коментар(а)



Цена техничког прегледа возила у Србији је међу највишима у Европи, а свакако је највећа у региону.

Председник Двери Бошко Обрадовић каже да се власт хвали финансијским успесима тако што пљачка сопствене грађане а да са нашим парама финансира стране компаније.

„Ново поскупљење је пре свега грешка МУП-а који би требало дефинише највише цене техничког прегледа. Власт преоптерећује не само грађане који су корисници услуга техничког прегледа возила већ и саме предузетнике стално подижући критеријуме у виду преправки хала и осталих појединости које падају на терет власника техничких прегледа. Све то умногоме отежава њихов рад и повећава цене њихових услуга а неки од њих због неопходних улагања у објекте више неће радити овај посао јер немају довољно новца да уложе у све што се од њих тражи од стране државе. Важно је напоменути да су возила у Србији стара у просеку 17 година, појединих мање битних делова нема практично на тржишту ауто делова, а све више постају дефицитарна и на ауто отпадима што потврђује и чињеница да су цене тих половних делова скочиле до пет пута у односу на само пре два месеца, па су возачи принуђени да импровизују како би прошли технички преглед који постаје озбиљно малтретирање”, каже се у саопштењу лидера Двери Бошка Обраодовића.

На основу свега наведеног, Српски покрет Двери апелује на надлежне институције ове државе да још једном, узимајући у обзир аргументацију свих страна, ревидирају донешени правилник и да најспорније ставке истог за почетак одложе као што је то учињено са обавезним мерењем издувних гасова и овалности кочница који није почео 5. јула, што је одавно најављивано, односно његов почетак је померен за две године до када ће се ови параметри мерити, али се неће третирати као неисправност у случају да одступају од прописа.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bosko obradovic dveri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.833.267 посета
Тренутно на сајту: 299 посетилац(a)