Са Робертом Такаричем о пубертету и још о… 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Са Робертом Такаричем о пубертету и још о…
Trenutno na sajtu: 292       |       Podeli:
06.12.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” је обрадовала своје читаоце и ученике Основних

школа у Мрчајевцима, Заблаћу и Атеници дружењем са познатим писцем за децу Робертом Такаричем.

Организовање гостовања писца у школама је уобичајена пракса чачанске Библиотеке на популарисању књиге и читања, па је гостовање Роберта Такарича била прилика да се промовишу његови бројни наслови за најмлађе, од предшколског до тинејџерског узраста, aли и знање и лепа реч. Такарич је аутор, међу најмлађима популарне илустроване едиције „Школица” за змајеве, принцезе, суперхероје, виле и витезове, али и прича и романа о необичним и смешним пубертетским недоумицама: „Девојчице су јачи пол”, „Мењам пубертет за било шта повољно”, „Једно је лето, Љубице”.

Чачански основци уживали су у представљању његова два најновија романа о пубертетским згодама и незгодама: „Ударио ме пубертет у главу” и „Девојчице су увек више”, које је објавила ИК „Лагуна”, као и серијала детективских загонетки „Траже се паметни детективи за откривање историје”. У њиховом решавању најпре су се опробали ђаци ОШ „Татомир Анђелић” у Мрчајевцима где је одржан први сусрет са писцем, на његовом путу кроз чачанску општину.

У холу мрчајевачке школе, испуњеном до последњег места, за добродошлицу госту, ђаци осмог разреда са наставницом Славицом Бован, извели су скеч по одломку романа „Ударио ме пубертет у главу”, а онда помогли писцу у сценском прикажу дилеме „како девојчицама честитати рођендан, а да не будеш смешан”.

Уз приказане одломке филмова на теме општег знања и историје спорта, на постављена трик питања госта, основци су показали познавање и сналажљивост, и за одличне одговоре добили неке од Такаричевих књига на поклон.

У другом делу програма, Градска библиотека је прогласила највредније читаоце свог огранка у Мрчајевцима и тако започела награђивање корисника за верност књизи у години која је на измаку. Током ове године у огранку је уписано 212 корисника, а прочитано 2.324 књиге и сликовнице. За највредније читаоце проглашени су Нина Павловић и Лука Милинковић, ђаци 4. и 6. разреда мрчајевачке школе, Јелена Стојановић, ученица прве године Медицинске школе у Чачку, и одрасли читалац Гордана Сенић из Бечња. Награђенима је књиге и дипломе уручио др Богдан Трифуновић, директор чачанске Библиотеке.

Следећа станица на путу Роберта Такарича и чачанских библиотекара била је ОШ „Владислав Петковић Дис” у Заблаћу, где су се са писцем, осим ђака старијих разреда, дружили и полазници програма продуженог боравка и група предшколаца.

Ђаци шестог разреда са наставницом Зорицом Ђаковић сценски су представили одломак из романа „Ударио ме пубертет у главу”, насмејали вршњаке и добили буран аплауз за глумачко умеће.

Такође су показали знање у решавању Такаричевих детективских „заврзлама”, а посебну награду за сналажљивост и тачан одговор добио је ђак првак, Вук Вујашевић.

Гостовање у Чачку, Роберт Такарич завршио је у ОШ „Свети Сава” у Атеници, где су му домаћини били ђаци петог разреда са наставницом Маријом Ћаловић, иначе редовни посетиоци Дечјег одељења чачанске Библиотеке.

На тему „честитања рођендана девојчицама”, али и да могу да буду добри детективи и да покажу знање из историје, ђаци су се надметали у одговорима и жељи да баш они буду прозвани од стране госта, па је и у овој школи поделио своје књиге на поклон.

На растанку са домаћинима у свим школама, писац је обећао да ће поново доћи, позвавши их да у међувремену, буду што вреднији читаоци. Гостовање Роберта Такарича Градска библиотека је организовала у сарадњи са ИК „Лагуна” из Београда.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.822.797 посета
Тренутно на сајту: 292 посетилац(a)