Почела реконструкција зграде Предшколске установе „Паша и Наташа” у Новој Вароши уз подршку ЕУ 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Почела реконструкција зграде Предшколске установе „Паша и Наташа” у Новој Вароши уз подршку ЕУ
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
21.02.2023 | 0 коментар(а)



Нова Варош - У Новој Вароши је уз подршку Европске уније (ЕУ) почела реконструкција зграде

Предшколске установе „Паша и Наташа" како би се унапедили услови за боравак и квалитетно предшколско образовање и васпитање за око 280 деце. ЕУ је за радове обезбедила више од 179.000 евра преко програма ЕУ ПРО Плус који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције.

Реконструкција објекта ове предшколске установе, изграђене 1979. године, подразумева замену спољних врата и прозора, керамичких плочица и електричних и водоводних инсталација, изградњу противпожарног прилаза, реновирање и опремање кухиње и вешераја, а биће уведен и ХАЦЦП стандард за безбедност хране.

„За општину Нова Варош унапређење и развој предшколског образовања је међу приоритетима, радимо на проширењу капацитета, побољшању услова али пружамо и подршку у запошљавању васпитачког и медицинског особља у вртићу. Сада ћемо уз ЕУ средства знатно да унапредимо услове за боравак нововарошких малишана у вртићу", рекао је Радосав Васиљевић председник општине Нова Варош, која учествује у реализацији пројекта са више од 34.000 евра.

Рок за завршетак радова које изводи фирма „Грађевинар” из Ивањице, изабрана у поступку јавне набавке која је спровела општина Нова Варош, је 90 дана.

Иначе, пројекат у Новој Вароши је један од 32 пројекта локалне инфраструктуре у регионима Шумадије и западне Србије и јужне и источне Србије које ЕУ подржава преко ЕУ ПРО Плус програма са више од пет милиона евра како би се унапредио квалитет живота људи кроз обнову и реконструкцију образовних, здравствених и установа социјалне заштите, спортских и објеката културе, као и унапређење комуналних услуга и зграда јавне администрације.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos rekonstrukcija obdaniste pasa i natasa eu

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.641.672 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)