Исмевање Вучића у Пријепољу - Председнику општине поднета кривична пријава, да ли следе мућке медијким новцем? 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Исмевање Вучића у Пријепољу - Председнику општине поднета кривична пријава, да ли следе мућке медијким новцем?
Trenutno na sajtu: 265       |       Podeli:
14.10.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Против председника општине Пријепоље Драгољуба Зиндовића, Основном јавном тужилаштву у овом граду поднета је кривична пријава



због, како се наводи, злоупотребе јавних набавки.
 
У образложењу се наводи да је председник општине Пријепоље злоупотребио свој положај у вези са јавном набавком тако што је супротно Закону о јавним набавкама, фирми Глобал партнер доо из Пријепоља исплатио износ од 587.500 динара на име медијских услуга.
 
Злоупотреба се огледа у томе да је додељен посао фирми која није регистрована за пружање медијских услуга, затим да је додељен посао а да претходно нису прибављене најмање још две понуде ради доласка до најниже упоредиве цене за овај посао. Исплаћени су вешеструко већи износи за појединачну услугу, у односу на оно колико та иста услуга кошта на медијском тржишту и исплаћени су рачуни који нису претходно оверени и одобрени од овлашћеног лица које својим потписом потврђује да је услуга извршена, наводи се у пријави предатој Тужилаштву
 
Као доказ подносиоци кривичне пријаве су приложили рачуне издате од стране Глобал партнерса доо.
 
 
У пријави се такође наводи  да је укупан приход у 2016. години поменуте фирме, био  мањи и износи је 558.000 динарау 2017. њихов пословни успех вртоглаво расте и достиже цифру од 7.372.000 динара. Шта је све добпирнело да директорка Васвија Иглица већ у другој години пословања, фирма је основана 22. марта 2016. године, постигне овакав успех,наводи се у кривичној пријави коју су потписали Саво Пушица и Елдар Лисица.
 
Нeзабележено: Председник Зиндовић дебело плаћао свој интервју  народним новцем??!
 
Све је кренуло још пре пар година када је председник општине Зиндовић именовао комисију за оцену медијских пројеката у којој је седео Стојан Марковић и Петар Јеремић и која је предложила предлог пројекта  пазарске телевизије која није у том тренутку имала дозволу РЕМА за емитовање програма. У пројекту се заиста нашло све и свашта, од опреме па до трошкова репрезентације, што је несхватљиво. Ипак без обзира на све Комисија је предложила, Општинско веће усвојило, Зиндовић потписао да се поменутој телевизији издвоје средства у износу 1.925.000 динара, исто колико и Прибојској тв која је имала исправан пројекат. Скоро сви остали пројекти који су имали озбиљан садржај када је јавни интерес у информисању Пријепољаца  у питању  су одбачени а пројекат локалне Тв Форум која једина функционише у Пријепољу тотално деградиран.
Али то није ни пола јада. Наиме уследила су рачуни од ,,Теткине фирме" и тв која је жестоко наплаћивала свако појављивање преко  пештерског брда. Није забележено да неко плаћа давање свог интервјуа медијима а да не причамо о најгорим нападима и лажима које су локални мегафони пласирали и наравно народ платио. О објективности прилога да и не говоримо.Ту по правилу никада није имало друге стране што говори о профезионализму људи који производе програм.
Ни ово није све. Све трансакције како и стоји у пријави изгледа ишле су преко блисног сродника  Самира Тандира, рођене тетке његове супруге !? Тетка се за кратко време изгледа опарила и сигурно да слави способног зета, машала, који ју је на пречац убацио у медијску сферу па није ни стигла да региструје предузеће за те услуге. 
Наравно све то време Драгољуб се понашао наивно и појма није имао, само је некако успео да одштампа лист чувеног медијског чачанског мага Стојана Марковића (дежурног Вучићевог пљувача). Незабележено је у пракси да један лист штампа коментаре читалаца али и то се ето у Пријепољу догодило . Тако се тим штампаним новинама нађоше коментари са електронског гласила, и наравно сви до једног су били ,,позитивни". Једно време општина је била трафика у којој су се бесплатно делили примерци овог тоалет папира, који је требало да заташка пљачке народног новца, фотеље петобрзинке, теткино предузеће, и ко зна шта све.
Међутим данас је ствар изгледа постала још гора иако се мислило да је дотакнуто дно. У новом налету  стваралачких чаролија  чувеног двојца Тандрчак - Зиндо у медијске сплетке убацили су нову поставу (http://www.glaszapadnesrbije.rs/881454/zindoviceva-formirao-komisiju-za-medije-od-vucicevog-pljuvaca-do-prodavca-zavesa/ ). Сада ће пријепољске буџетске новце Пријепољаца расподелитиделити они који напишу да је Србија данас: Паланачки менталитет и јајарска превртљивост. 
 
 
Просто се питамо ко је Зиндовићевом члану медијског тима  био инспирација за  писање ових  наслова? Да ли ангажовањем  члана комисије за медије, жестоког критичара  председника државе Вучића, који у наслов стави Лажна држава РС исмејава сопственог председника. И како то да се од седам предлога за чланове Комисије изаберу баш дописник  Федералне телевизије и Дубровачког вјесника, професор факултета у Лукавици и продавац завеса из Пазара??
 
 
Овом медијском афером  бавили су се и локлани медији у Пријепољу  ( http://foruminfo.rs/11493-2/ )
 
ТВ Форум објавила је и ценовник  наплаћених услуга које су плаћене ,,Теткиној фирми" поред тога што је телевизија која је  емитовала медијски садржај добила на чувеној медијској седници 1.925.000 динара.
 
-За честитку за новогодишње празнике 55.000 динара 
-Новогодишњи интервју председника општине Пријепоље 55.000 укупно 110.000. -----Поређења ради цена новогодишње честитике на ТВ Форум била је 5.000 динара а ако се у пакету честитао и Божић 6.500. 
-Бајрамска честитка на Санџак ТВ коштала је 27.000 динара, још један интервју са председником на Санџак ТВ плаћен је 50.000. 
-Нешто јефитинија су била два интервју са начелницом Општинске управе по 30.000 динара. 
-Праћење активности чланова Општинског већа и председника Општине у току новогодишњих празника су наплаћени са 20.000. 
Председнику Општине Пеијепоље су испостављена и два рачуна за снимање полагања венаца на споменик сећања на погинуле борце у бомбардовању 67.500 динара и за сусрет са породицама погинулих бораца 47.500, оба догађаја су била истог дана и коштала општинску касу 115.000 динара. 
Прилог о раду Општинске урпаве фактурисан је са 33.000, прилог о реконструкцији пута МЗ Каћево 27.000, прилог о реконструкцији котларнице у блоку Опанак 31.500, прилог о реконструкцији пута за насеље Непак 23.700 динара, укупно за прилоге 115.200. За репортажу изградње корита реке Милешевке плаћено је 37.500, инфраструктуре у Ивању 28.300 и расвете у Великој Жупи 24.500, укупно за репортаже 90.300 динра. 
 
ГЗС



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje mediji vucic komisija predsednik

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.803.233 посета
Тренутно на сајту: 265 посетилац(a)