Све смо ближи колективном имунитету: После Београда, Прибој и Ужице у првих 10 градова са највише вакцинисаних против короне 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Све смо ближи колективном имунитету: После Београда, Прибој и Ужице у првих 10 градова са највише вакцинисаних против короне
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
29.05.2021 | 0 коментар(а)



У Београду је 53 одсто пунолетних грађана примило макар прву дозу вакцине, показују најновији подаци,

а директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић каже да све већи број градова у Србији прелази 50 одсто вакцинисаних првом дозом и да се очекује да ће се током дана достићи укупно 4,5 милиона датих вакцина.

Он је за РТС рекао да се одмах иза Београда налазе Прибој, Ниш, Ужице, Мали Зворник, Босилеград, Кикинда, Нови Сад, Сремска Митровица и Кладово.

„Примећено је да је повећан број заинтересованих за вакцинацију, овај број градова се из тренутка у тренутак повећава", каже Јовановић.

Навео је да се поправља ситуација у свим градовима када је реч о броју вакцинисаних, а да је мање од 25 одсто вакцинисаних и даље у Тутину, Новом Пазару, Лајковцу, Мионици и Жагубици.

Навео је да је до сада у Србији је прву дозу вакцине примило 2.495.000 грађана, или око 46,2 одсто пунолетних грађана, а другу дозу 1.995.000 грађана.

„То практично значи да ћемо током дана имати неколико округлих бројева, имаћемо 2,5 милиона првих доза, два милиона других доза и 4,5 милиона датих вакцина у Србији", рекао је Јовановић.

Навео је да се повећао и проценат младих који су се вакцинисали и да је у овом трентуку у старосној групи од 18 до 30 година мање од 14 одсто вакцинисаних.

„Наравно, то није довољан број и зато позив младима да искористе викенд пред нама, али и да искористе прилику да се вакцинишу до понедељка, јер тиме остварују право на додатну финансијску помоћ државе у износу од 3.000 динара", рекао је Јовановић.

Каже да је на пунктовима за вакцинацију у тржним центрима у Београду, Новом Саду и Нишу, за које наводи да добро раде, до сада вакцинисано више од 20.000 грађана.

У београдском аутобусу за вакцинацију до сада је, како је рекао, вакцинисано скоро 3.000 грађана, а аутобус је током претходног дана био у Обреновцу.

Такав аутобус је кренуо и у Новом Саду, а Јовановић каже да је у њему до сада већ вакцинисано неколико стотина грађа, а да ће за викенд бити постављен на Тргу слободе.

„Позивамо грађане да дођу и без заказивање на било који од 226 пунктова широм Србије да се вакцинишу. Свакодневно подаци о броју заражених говоре да смо на одличном путу да ставимо тачку на борбу портив ковида", рекао је Јовановић. Каже да вакцина има довољно и да су све четири врсте вакцина доступне грађанима.

ГЗС/Танјуг,Мондо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.307.850 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)