Скоро 100 нових паркинг места спасило Ужичане: Улагања у саобраћајну инфраструктуру се настављају и ове године 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Скоро 100 нових паркинг места спасило Ужичане: Улагања у саобраћајну инфраструктуру се настављају и ове године
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
23.01.2023 | 1 коментар(а)



Ужице - Након што је број незгода на територији Ужица повећан, безбедност у саобраћају постављен је као приоритет.

У овој години више од 40 милиона динара биће уложено у мере и активности, које за циљ имају управо повећање безбедности свих учесника у саобраћају, преноси РИНА.
Посебан акценат биће на едукацијама и обукама при чему ће посебна пажња бити посвећена ученицима, почев од предшколаца па до матураната. Настављају се и све активности везане за унапређење саобраћајне инфраструктуре.

“Током претходне године око 32 милиона динара утрошено је за поправљање саобраћајне инфраструктуре, рад Савета за координацију послова безбедности саобраћаја, унапређење саобраћајног васпитања и образовања, превентивно промотивне активности из области безбедности саобраћаја на путевима, научно истраживачки рад у области безбедности саобраћаја и техничко опремање јединица саобраћајне полиције и других органа надлежних за послове безбедности саобраћаја”, рекао је члана Градског већа за саобраћај Слободана Шиљковић.

Шиљковић додаје да је у 2022. години реализована набавка и уградња физичких успоривача брзине, вибро траке, лежећи полицајцИ, на неколико локација у граду а по процени стручњака и на основу сугестија самих грађана.

“Радило се и на изради пешачких стаза у зонама школа, где је постављена и заштитна ограда за пешаке. Такође, радило се и на поправци заштитне ограде поред коловоза дуж путних праваца ма којима је иста оштећена. Едукацији учесника у саобраћају посвећена је значајна пажња па су у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја реализоване бројне активности уз учешће ученика основних и средњих школа и уз подршку ТШ ” Радоје Љубичић”, Црвеног крста Ужице и Удружења “Родитељ”. Значајна активност је и додела аутоседишта за сваку новорођену бебу уз обезбеђену обуку за монтажу за родитеље”.

Реализована је и набавка опреме која за циљ има заштиту учесника у саобраћају за старије од 65 година за мопедисте, бициклисте и возаче трактора. У оквиру опремања јединица Саобраћајне полиције и других опргана надлежних за послове безбедности саобраћаја донирана је опрема коју су они навели као неопходну.
Нових 97 паркинг места обезбеђено је новим паркингом на локацији Међај, а уређен је и паркинг “Стара пошта”, као и неколико манњих паркиралишта у граду. Међутим како истиче Шиљковић у овој години очекује се значајно већи број паркинг места реализацијом пројекта паркинг гараже, чији ће капацитет бити око 300 места.

“Уз наставак свих започетих активности и реализацију нових, али и већи буџет очекујемо да ће и безбедност саобраћаја у овој години бити подигнута на виши ниво”, закључује Шиљковић.

 

 

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Vlade Kremić iz UŽICA

    GneŠiljkoviću,nije vam dobar donji kružni tok



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.359.356 посета
    Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)