Кишни дани смањили број туриста на Златару и Тари током првомајских празника, смештајни капацитети били попуњени око 80 одсто 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Кишни дани смањили број туриста на Златару и Тари током првомајских празника, смештајни капацитети били попуњени око 80 одсто
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
04.05.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта / Нова Варош - Након васкршњих и првомајских празника туристички радници
Кишни дани смањили број туриста на Тари, фото: РИНА

на српским планинама сабирају зараду, али и утиске. Онај општи је задовољавајући, али ипак да није било као претходних година. Посећеност на Златару и Тари била је за око 10 одсто мања него током прошлих празника. Могуће је да су неки од разлога били унапред најављени лоши временски услови, али и евентуални срах од потенцијалне кризе због рата у Украјини.

"У односу на васкршње празнике када грађани махом те дане проводе код куће, Први мај је датум када је потражња увек била огромна. Смештај се резервисао данима уназад, а на Тари и у самој Бајиној Башти биле су огромне гужве. Ове године било је доста туриста, смештајни капацитети су скоро сви били попуњени, али великих гужви заправо није било. Тара са свим својим лепотама одавно је препозната као топ турстичка дестинација у Србији, стога кад се време пролепша очекује се већи прилив гостију", рекао је за РИНУ Ранко Милановић из НП Тара.

Мање гостију и на Златару, фото: РИНА

На Златару су смештајни капацитети били попуњени 80 одсто. Планина која је претходних година препозната као идеално место за породични, али и активни одмор много тога може да пружи посетиоцима.

"Временске прилике нам нису ишле на руку. Махом су на Златар стигли домаћи гости, а пупуњеност је у односу на прошлу годину када се данима уназад тражио кревет више сада била нешто мања. Увелико се припремамо за летњу сезону, када је Златар препун људи. Вожња квадовима, пешачење, обилазак видиковаца и крстарење неким од језера омогућавају свим посетиоцима да на Златару проведу квалитетно време", каже Бранко Пуцаревић директор ТО Златар.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


бајина башта нова варош тара златар гости празник

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.561.032 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)