Поред Рибничког језера ниче Златни град 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Поред Рибничког језера ниче Златни град
Trenutno na sajtu: 549       |       Podeli:
26.08.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина – Златиборска Голд Гондола ускоро ће примити прве путнике који ће моћи да се провозају од центра Златибора до врха Торника.
Фото: РИНА

За овај капитални пројекат издвојено је 13 милиона евра, а гондола на Златибору дужине девет километара, као таква биће најдужа на свету. Изградњом ове туристичке атракације на једној од најпопопуларнијих српских планина, бенефите ће осетити и локално становништво.


„Сама најава пројекта, подигла је цене земљишта у овом делу Златибора од 10 до 30 одсто, а са завршетком и пуштањем Голд гондоле у рад, цена ће бити дуплирана. То ће бити од великог значаја за све наше мештане. Оно што је био наш циљ, а који упешно остварујемо захваљујући оваквим пројектима, јесте да што више људи остаје на Златибору, да не иду у велике градове“, рекао је за РИНУ, председник општине Чајетина, Милан Стаматовић.


Срце Голд Гондоле налази се на Рибничким језеру, ту је постављена и међустаница где ће путници моћи да изађу, или да се укрцају на пут до врха Торника. У овој природној оази, која се налази на 1000 метара надморске висине биће изграђен туристички комплекс назван „Златни град“, намењен здравственом и спортско-рекреативном туризму.


„Рибничко језеро до сад је служило за водоснабдевање овог краја, сада нам је у плану да направимо нови водовод Сушичко врело, а да језеро буде максимално доступно свим посетицима. Већ смо се определили да на том подручју градимо хотеле високе категорије са спортским теренима и још једном спортском халом“, изјавио је Стаматовић.


У плану је и изградња још једне, краће гондоле која ће повезати врх Торника са Чиготом. Циљ локалне самоуправе, јесте да у наредном периоду број гостију на Златибору достигне милион на годишњем нивоу и 10 милиона ноћења.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ribnicko jezero zlatni grad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.127 посета
Тренутно на сајту: 549 посетилац(a)