Бајина Башта туристички бисер западне Србије 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Бајина Башта туристички бисер западне Србије
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
21.12.2022 | 2 коментар(а)



Бајина Башта - Општина Бајина Башта богата је природним лепотама, попут језера Перућац, реке Дрине, планине Таре и многих других,



али и бројним садржајима како у летњој тако и зимској сезони, па се управо због тога велики број туриста из већих градова одлучује да одмор проведе у овој општини западне Србије.

Фото: ГЗС

„Туристички потенцијали наше општине су велики, Тара нису само Калуђерске баре , имамо и прелепе туристичке дестинације Ослушу, Соколину, Митровац на Тари, Секулић, Заовине. Тара је деценијама уназад препозната као краљица планина, пре свега због нетакнуте природе, нема хотела и садржаја те врсте. Прави љубитељи природе, планинари долазе на Тару, такође родитељи са децом који желе безбрижан одмор у природи. Имамо такође и Митровац који је центар београдских дечијих летовалишта, где у моменту може бити смештено и 600 деце. Велика је потражња и за самом Бајином Баштом, за самим градом, имамо случајева да људи из већих градова, рецимо Београда изнајме стан на три, четири месеца проведу рецимо цело лето у Бајиној Башти”, рекла је председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

председница општине Бајина Башта Весна Ђурић, Фото: ГЗС

Поред природних лепота који су негде и највећи потенцијал ове општине у Западној Србији, локална самоуправа заједно са Туристичком организацијом организује и велики број манифестација и садржаја како за децу, тако и одрасле.

„Током лета имамо баш планиран забавни живот, већ негде од краја маја имамо Ћириличну баштину, Дане ћирилице, онда имамо Башта фест, имаћемо и Улицу отвореног срца и много тога за децу, веома се радујемо јер деца и млади радо посећују манифестације”, рекла је Ђурић.

Фото: ГЗС

Оно на чему ће се у наредном периоду радити јесу бројни инфратруктурни пројекти који ће додатно привући туристе због лакше приступачност неким локалитета и атракцијама у самој општини.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


turizam bajina basta prirodne lepote

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Vesna

    Hvala za ovaj tekst,odličan je.
  • Vlade Kremić iz UŽICA

    Jedino što može iz šume da te pojuri mečka



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.353.877 посета
    Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)