Novi gasni kotlovi za 16 čačanskih domaćinstava 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Novi gasni kotlovi za 16 čačanskih domaćinstava
Trenutno na sajtu: 478       |       Podeli:
22.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Po prejektu smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih ložišta „Čist vazduh – pravo i potreba”



danas su dodeljeno 16 ugovora za nove kotlove na gasne instalacije, što je potpuno prihvatljivo gorivo, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

„Ukupna vrednost projekta je 10 miliona dinara i finansiran je iz sredstava Ministarstva za zaštitu životne sredine, 8 miliona dok je grad Čačak izdvojio 2 miliona zato što su individualna ložišta najveći zagađivači u gradu. Ovo je prva podela dok će još 30 ugovora u narednim danima biti predato. Radi se o kotlovima od 25 i 30 kilovata snage”, kazao je Todorović dodajući da će se raspisati javni poziv za još 15 miliona dinara, za kotlove na pelet. Sredstva za ove namene je opredelila Vlada RS u iznosu od 11 miliona preko Ministarstva dok će 3,5 miliona biti izdvojeno iz budžeta grada Čačka.

Milan Radojević iz Čačka rešio je da uvede gas, a u međuvremenu je čuo da postoje subvencije za dodelu gasnih kotlova. „Nisam očekiva da ću dobiti, očekivao sam veliku konkurenciju, ali za svaki slučaj sam prikupio dokumentaciju i predao. Već duže vremena imam kotao na čvrsto gorivo. Neću govoriti o ekološkim aspektima, ali i dovlačenju drva i uglja, rešio sam da sa time prekinem i da pojednostavim. Grejanje na gas je u ovom vremenu prihvatljivo u poređenju sa čvrstim gorivom. Ova subvencija mi daleko olakšava investiciju koja baš nije mala”, kazao je Radojević.

Pomoćnica gradonačelnika Marjana Petronijević je apelovala na sve naše sugrađane da budu aktivni i učestvuju na konkursima, ukoliko za to ispunjavaju uslove, jer, kako je istakla, na ovaj način se doprinosi poboljšanju kvaliteta vazdiuha u našem gradu, što je briga i građana i lokalne vlasti.

Od 25 prijava koje su dospele tokom prvog javnog poziva, njih 16 je ispunilo uslove za bodovanje. Nakon preliminarne rang liste, doneto je konačno rešenje o dodeli 16 kotlova za korisnike koji su ispunili sve uslove javnim pozivom, dok je njih osam odbijeno.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak ugovori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.985.113 посета
Тренутно на сајту: 479 посетилац(a)