Ваљево у знаку најрадоснијег празника - Божића 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Ваљево у знаку најрадоснијег празника - Божића
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
05.01.2018 | 0 коментар(а)



Ваљево - Ваљево је у знаку најрадоснијег празника, Божића. Градске пијаце, прилази градских саобраћајницама, улице и тргови преплавили

су продавци бадњака и других пригодних божићних дарова.
На Бадње вече Ваљевци ће се окупити око бадњака који ће бити потпаљен у центру града недалеко од новоизграђеног Храма Вазнесења Христовог. Крај храма је већ постављена импровизована витлејемска пећина у коме се родио према предању Исус Христос.

Божић ће свечано бити обележен и у другим општинама Колубарског округа. Убљани ће на Градском тргу ломити чесницу, а најсрећнијег очекује вредан поклон - дукат.
Поводом Божића 60-оро деце ометене у развоју и са инвалидитетом, Епархија ваљевска даривала је пригодним поклонима.

Иначе, већина Ваљеваца и поред добре понуде прасади чија се цена креће до 300 динара живе мере по килограму, определила се за куповину прасећег и јагњећег печења у месарама, које су због велике тражње престале да примају поруџбине. Цене прасећег печења се крећу од 800 до 1.000 динара по килограму, а јагњећег од 900 па чак до 1.600 по килограму. Оно чему се Ваљевци не радују то је што овај божићни празник дочекују без снега.


Јован Стојић/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.353.220 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)