Од сутра појачана контрола саобраћаја због празника 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Од сутра појачана контрола саобраћаја због празника
Trenutno na sajtu: 288       |       Podeli:
20.04.2022 | 0 коментар(а)



Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова ће од сутра, 21. априла,
Фото: ГЗС

до 3. маја спроводити акцију појачане контроле учесника у саобраћају како би се током васкршњих и првомајских празника, кад се на путевима очекује повећан број возила, очувала безбедност саобраћаја.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, акција ће бити усмерена на откривање најтежих прекршаја, као што су прекорачење брзине, непрописно претицање, управљање возилом под дејством алкохола или психоактивних супстанци, некоришћење сигурносног појаса и непрописно коришћење телефона током вожње.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, полиција ће и њих контролисати.

Сваки контролисани возач биће алкотестиран, а приликом заустављања сваког возила које прекорачи брзину кретања, контролисаће се и да ли возачи и путници користе сигурносни појас.

Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције подсетио је да је прошле године, за три празнична дана, у саобраћајним незгодама погинуло 10, а повређено 300 учесника у саобраћају.

Он је истакао да је вожња под дејством алкохола најчешћи узрок саобраћајних незгода током празника, што потврђује чињеница да су током прошле године у време празника у чак 53 саобраћајне незгоде учествовали пијани возачи.

Министарство унутрашњих послова апелује на све да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима у време празника.

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


POLICIJA SAOBRACAJNA POLICIJA KONTROLA SAOBRACAJ PRAZNICI ALKOHOL SAOBRACAJNE NEZGODE VOZACI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.738.926 посета
Тренутно на сајту: 289 посетилац(a)