Тодоровић: Очекујем око милијарду динара улагања у Овчарско - кабларску клисуру 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Тодоровић: Очекујем око милијарду динара улагања у Овчарско - кабларску клисуру
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
10.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - У просторијама Природњачког центра у Овчар Бањи одржан је још један у низу састанака
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: ГЗС

Радног тима за ревитализацију Овчарско - кабларске клисуре, коме су присуствовали представници домаћина, града Чачка и општине Лучани али и представници надлежних министарстава и јавних предузећа.

На састанку је било речи о пројектима који ће се реализовати на датом подручју у текућој години.

Фото: ГЗС

„Планиран је низ пројеката. Преко 235 милиона у првом кругу које ћемо потрошити већ у јануару месецу за неке кључне пројекте који нам фале у Бањи. Између осталог, у овој години је планирано да се заврши пројекат воде и канализације, РХ центра, клиничког центра и даљи наставак уређења саме бање и простора на језеру Међувршје. У плану је реализација 15 пројеката. То подразумева наставак изградње стаза уз језеро Међувршје, у самој бањи, пута ка врху Каблара, који ће скратити пут туристима на само десетак минута као и изградња самог видиковца на Каблару. То су све пројекти који би требало да заинтересују све оне који желе да посете Овчарско - кабларску клисуру”, каже директор Туристичке организације Чачка, Војин Јаковљевић.

Директор ТО Чачак Војин Јаковљевић, фото: ГЗС

Највећи пројекат у овкиру ревитализације Овчарско - кабларске клисуре свакако је дуго најављивано измуљавање језера Међувршје. Према речима првог човека Чачка, ове године се може очекивати и коначна реализација тог посла.

„Очекујем око милијарду динара инвестиција ове године у Овчар Бању односно Овчарско - кабларску клисуру. Од уређења саме бање, саобраћајница у њој, пројекат за мост као и пројекат обалоутврда са обе стране Западне Мораве, дакле и чачанске и лучанске, почетак изградње РХ центра и Природњачког центра као и изградња видиковца на самом врху Каблара. Планови су оптимистични. Завршетак стазе за пешаке као и наставак изградње стазе за риболовце у дужини од 900 метара. Доста средстава ове године очекује се и из међународних, пре свега приступних фондова ЕУ. Оно што нас очекује јесте наставак елабората и припрема за измуљавање језера Међувршје. То је и највећи пројекат, а вредан је око четири милијарде динара и мислим да ћемо ове године успети заједно са владом Републике Мађарске да уђемо у тај уговорни однос и да кренемо са чишћењем језера Међувршје. Пре две године почели смо заједно да радимо на овом пројекту који је у плану `Србија 2025` и остајем при томе да ће Овчар Бања и Овчарско - кабларска клисура са свим знаменитостима, пре свега средњовековним манастирима наставити даље и да ће овај предео од посебних одлика бити један од лепших у региону”, рекао је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Фото: ГЗС

Уређењем саме бање и изградњом Природњачког центра, Овчар бања почела је да враћа стари сјај и од заборављеног лечилишта западне Србије постаје значајно место на туристичкој мапи не само овог дела Србије већ читаве земље.

 


Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak ovcar banja ulaganja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.357.601 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)