Деоница ауто - пута од Прељине до Пожеге, биће готова следеће године, и доста ће растеретити Чачак 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Деоница ауто - пута од Прељине до Пожеге, биће готова следеће године, и доста ће растеретити Чачак
Trenutno na sajtu: 485       |       Podeli:
03.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Изградња деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге је у пуном јеку, а радове је у пратњи кинеских извођача обишла министарка
Највећи изазови на изградњи ауто-пута Прељина - Пожега су тунели, фото: РИНА

грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

„Знамо колико је тешка ова деоница и најважнија ствар је добра међусобна координација свих нас. Јако су важни ови радни састанци на терену. Успели смо да заједнички решимо бројне ствари које су везане за изградњу и план је да деоница буде завршена до краја следеће године. То ће бити од изузетног значаја за повезивање читавог региона. Даноноћно бдијемо над овим јер знамо колико је важан овај путни правац за све наше грађане", изјавила је министарка Зорана Михајловић.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић са кинеским извођачима из компаније "ЦРБЦ, градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем и директором „Путева Србије” Зораном Дробњаком

Она је нагласила да се осим на западу ради и у свим другим деловима Србије и истакла да ће следеће године Kрушевац бити спојен са Прељином, тачније 27 километара Моравског коридора, преноси агенција РИНА.

„Тренутно на 63.000 градилишта ради преко 7.000 радника, јер је за нас јако важно да сваки део Србије буде једнако развијен. Грађани треба да знају да ми за њих даноноћно радимо, како би обезбедили најбоље услове за живот", поручила је министарка Михајловић.

Изградњом деонице од Прељине до Пожеге, саобраћај у Чачку биће додатно растерећен, а бројни мештани имаће економске бенефите.

„За цео овај крај аутопут Милош Велики је од великог значаја, овом саобраћјницом у Парменцу дневно прође чак 16.000 возила, а изградњом ове деонице, проток возила биће много лакши и бржи. Од изузетног значаја ће бити у за развој туризма и привреде, а већ нам је после неколико деценија стигао први страни инвеститор. Изградњом и Моравског коридора Чачак ће постати највеће саобраћајној чвориште", казао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Највећи изазов кинеским радницима је како савладати планину Јелицу. Управо ту су најинтезивнији радови последњих дана на пробијању два тунела Муњино брдо и Лаз који ће када буду завршени бити најдужи у Србији и то 2.800 и 2.900 метара.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


preljina cacak auto put pozega

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.720.593 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)