Тодоровић: Покрет за децу Три Плус је одлична идеја, град Чачак је пинор подршке програма 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Тодоровић: Покрет за децу Три Плус је одлична идеја, град Чачак је пинор подршке програма
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
28.12.2022 | 1 коментар(а)



Чачак - Покрет за децу Три Плус постоји од 2017. година са циљем окупљања породица које имају троје и више деце које чланством у овом покрету



који је настао управо у Чачку остварују разноврсне попусте и олакшице приликом плаћања основних животних потрепштина.

Град Чачак само је један од 18 локалних самоуправа које из свог буџета издвајају средства за финансирање овог пројекта. Град на Морави и ове као и ранијих година за Покрет за децу Три плус определио је око 700.000 динара.

„Град Чачак је један од пионира подршке програма „Три +”, још док су ти људи били одборници опозиције. Ми нисмо имали проблем са тим да их те 2016. година подржимо и наравно да имамо анализе за наше друштвене делатности. Ми смо се определили за други део, а то је негде око 1 евро по породици, саме чланарине. Доста локалних самоуиправа се укључило у ту кацију. Град Чачак годишње издваја 700.000 динара за ту намену и мислим да је то добра мера. Да ли мера може да буде боља? Наравно да може. А да ли има већи обухват него што смо очекивали на почетку? Има. Мислим да је у последњих годину и по до две дошло до неког застоја у ширењу мреже али и сама држава издваја велики новац за популациону политику. Али то је само кап у мору колико морамо да финансирамо и поспешимо да породице имају троје и више деце”, рекао је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Градоначелник је истакао да је град Чачак претпрошле године имао плус три становника више, док је број становника Чачка 2021. године порастао за 34 особе.

„То су мали помаци, веома мали. Али за нас су воема важни јер смо имали и по хиљаду становника мање на годишњем нивоу. Дошли смо у ситауцију да за 11 година имамо преко 8.000 становника мање у нашем граду. Оно што је интересантно јесте да је много више стамбених објеката по глави становника. Дакле, мого је градње. Ово је само једна од мера којима ми помажемо и трудимо се да поспешимо на све начине да нас има све више”, закључио је граодначелник.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK MILUN TODOROVIC TRI PLUS POKRET ZA DECU TRI PLUS POKRET ZA DECU STANOVNISTVO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Sumadinac

    Svaka beba je uspeh. Milune, iniciraj kod privrednika pomoc za svaku rodjenu bebu, po principu .. prva beba 1.000 €, druga 2.000 €, treća 3.000 € itd.. To je značajna pomoć u podiže natalitet, a mali trošak za privrednike. Predlazem da inicijativa ide preko svih udruženja privrednika..



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.502.777 посета
    Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)