Од данас вакцинација само у Дому здравља 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Од данас вакцинација само у Дому здравља
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
01.02.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Данас је у одржан још један састанак Радног тима за праћење ширења корона вируса.
Фото: ГЗС

„Једна оптерећеност здравствене службе у Дому здравља. Међутим, навикло се на тај тежак посао и постиже се. Има чекања али не много. Реорганизовали смо се. Тако да пацијент који први пут долази иде у одређену амбуланту, ко долази на контролу он иде у другу амбуланту. То је тако подељено. У нашим приручним амбулантама, у контејнерима ради се лабораторија, раде се тестови, доста антигенских тестова, 60 до 70 ПЦР тестова”, рекао је др Александар Пајовић, директор чачанског Дома здравља.

Др Александар Пајовић, директор чачанског Дома здравља, Фото: ГЗС

Услед смањеног интересовања грађана за вакцинацијом, вакцинални пункт који се налазио у Дому културе у Чачку од данас је затворен, па грађани вакцину могу примити у просторијама Дома здравља.

„Од данас вакцинације неће бити више у Дому културе него у дому здравља. Значи заинтересовани грађани јавиће се на инфопулт и биће упућени где ће да приме вакцину. Шта је разлог? Разлог је што задњих већ, десетак дана, а можда и читав месец смањује се број грађана који су заинтересовани за вакцине. Тако да смо ми имали негде 50, 60 вакцина укупно, прве, друге и треће дозе у задње време”, додао је др Пајовић.

Др Михаило Луковић, руководилац Радног тима и овога пута је истакао да требамо да се вратимо нормалном животу.

Др Михаило Луковић, руководилац Радног тима, Фото: ГЗС

„Треба, то сам већ и рекао, да излазимо из ове психологије затвора, психологије угрозености. Једноставно, треба да се враћамо нормалном животу. Ја мислим да је време коначно да се свуда унесе једна доза оптимизма, како би се на неки начин превазишло све ово”, рекао је др Луковић

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK RADNI TIM KOVID

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.579.388 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)