„Нушићијада”: како је Дуња обрадила бабу и тетку 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
„Нушићијада”: како је Дуња обрадила бабу и тетку
Trenutno na sajtu: 490       |       Podeli:
24.08.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица – Посетиоци десете „Нушићијаде” одмах су ухватили корак са програмом фестивала,
И данас разноврстан програм десете Нушићијаде, фото: РИНА

па шетају од сцене до сцене којих у Ивањици има укупно десет, од Дома културе до привремене бине „Округло па на ћоше”, у средишту варошице. Многи се већ спремају да у 18 сати бану управо на врата Дома јер ће тада почети представа Звездаре театра „Велики талас” са Љиљаном Стјепановић у једној од главних улога.

Радња ове комедије, по тексту Игора Амадеија прати љубавни живот Дуње и Марка који су решили да се узму, али немају где да живе. Дуњина баба Наталија и тетка Даша не могу да смисле предоченог им зета, ни Дуњин предлог да се млади пар досели код њих. Баба каже: „Може, али само преко мене мртве”. Зато Дуња смишља план како да оне ипак заволе марка и прихвате га.

Велико интересовање за богат програм на овогодишњој Нушићијади, фото: РИНА

На истој сцени претходно ће (15) Аматерско позориште младих из Ивањице одиграти Нушићеву „Ожалошћену породицу”, па ће ово бити дан за љубитеље комедија. Припремљени су и округли сто професора књижевности о Нушићу, концерти блуза и мјузикл „Кис” а вече по правилу припада музичарима. Најпре концерту Марије Шерифовић „Друга страна плоче” (21.30), па Дејану Петровићу – „Поноћни анђео среће”.

Један од најбољих трубача Србије засвираће са својим оркестром тачно на размеђу суботе и недеље, у центру Ивањице, разуме се. Да није мало доцкан? Нипошто. Јер, јутрос у два сата варошица је била пуна и препуна гостију који су уживали у пиву, музици и лепоти летње ноћи, и није има падало на памет да се разилазе.

РИНА

Вечерас концерти Марије Шерифовић и Дејана Петровић, фото: РИНА  




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Nusicijada subota program

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.448.715 посета
Тренутно на сајту: 491 посетилац(a)