Ухапшене 93 особе, инспектори из Београда уцењивали власнике фирме из Ариља 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Ухапшене 93 особе, инспектори из Београда уцењивали власнике фирме из Ариља
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
20.11.2017 | 0 коментар(а)



Полиција је у више одвојених акција на сузбијању криминала и корупције ухапсила 93 особе, док су против још 38 особа поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Међу ухапшенима су и шест полицијских службеника, укључујући и руководиоце ПС Бач и ПИ Кањижа, затим бивши руководилац Општине Трстеник, инспектор Министарства за заштиту животне средине, запослени у Министарству правде, у градским управама у Врању и Нишу, запослени у пореским управама у Зајечару и Лесковцу, као и више одговорних лица у ХИП Азотари у Панчеву и запослени у ЕДБ Ниш.

Како је саопштио МУП, осумњичени су ухапшени на територији полицијских управа Београд, Нови Сад, Суботица, Панчево, Кикинда, Јагодина, Зајечар, Краљево, Крушевац, Ниш, Лесковац и Врање.

На терет им се, између осталог, стављају дела корупције и привредног криминала попут пореске утаје, примања и давања мита, злоупотребе службеног положаја, проневере, али и дела општег криминала попут – неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, изнуда, разбојништво, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и угрожавање сигурности.

Фото: МУП

У оквиру сузбијања корупције и привредног криминала ухапшено је 37 особа због постојања основа сумње да су у периоду од 2009. године до данас извршили више кривичних дела којима су причинили штету буџетима Србије, Војводине, више локалних самоуправа и другим привредним субјектима и физичким лицима у износу од око 8,3 милиона евра.

У области борбе против општег криминала и кријумчарења наркотика укупно је ухапшено 56 особа и том приликом је заплењено 3,3 килограма марихуане, 170 грама хероина, 53 грама кокаина, 280 грама амфетамина, као и 17 комада екстазија. Такође, одузето је и 510 грама смеше која се користи за увећање количине наркотика и осам дигиталних вагица.

Полиција је такође одузела и пет пиштоља, једну аутоматску и две ловачке пушке од којих једна са оптиком, 1.582 комада муниције различитог калибра, једну експлозивну направу са око 60 грама пластичног експлозива и једну тромблонску мину.

Од осумњичених је одузето и осам возила, један мотор, торба са алатом и софистицираним уређајем за обијање возила, 16 мобилних телефона и одређена количина компјутерске опреме.

Фото: МУП

 

Инспектори из Београда уцењивали власнике фирме из Ариља

По још незваничним сазнањима Курира, током веллике акције МУП-а Србије која је у току, ухапшена су тројица полицијских инспектора из Београда којима се на терет ставља покушај изнуде у Ариљу.

Слободе је, по овим сазнањима лишена и Београђанка Ј. Л. (36) за чији су рачун инспектори наводно покушали да изнуде два милиона динара од приватне фирме за продају воћа из Ариља.

Повод за покушај изнуде био је дуг фирме ухапшене Ј. Л. према фирми из Ариља, а инспектори су под сумњом да су 4. новембра ове године уцењивали власнике фирме из Ариља да жени из Београда, сада ухапшеној Ј. Л. опросте дуг.

После хапшења инспектори су пребачени у Ужице и биће предати Вишем јавном тужилаштву.

Агенције/Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.847.705 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)