Вода од које не боли глава: Радојко на падинама Маљена изградио савремену фабрику воде, а на отварање позвао и председника 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вода од које не боли глава: Радојко на падинама Маљена изградио савремену фабрику воде, а на отварање позвао и председника
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
31.05.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Радојко Милинковић из села Богданица подно Маљена, приликом бушења бунара открио је да његово имање лежи на правом природном благу.



Није пронашао нафту, али је зато нашао изворе лековите воде. Извршио је сва потребна испитивања на Медицинксом факултету, која су потврдила невероватан, светски квалитет ове планинске воде – изузетно висок ниво магнезијума, нимало натријума и идеалан суви остатак. Овај Србин, који је капитал стекао радећи у иностранству тада је одлучио да ће новац уложити у Србију, желео је Радојко на тај начин да помогне свој родни крај и да опустела села поново живе, а људи добију посао.

Модерна технологија у фабрици воде

„Нисам могао да гледам како моја очевина пропада, а лежи на правом природном благу. Желео сам да искористим оно што нам је природа несебично дала, да запослим људе, задржим младе на селу и да се огњишта не угасе. Ја као дечак памтим да су људи из овог краја, главобољу и болове у ногама лечили овом водом, тада се ретко ишло код лекара, а народ је веровао лековима из природе. Штета је било да то здравље иде у поток“, каже Радојко, власник компаније „Кристал филд“.

Здравље упаковано у савремену амбалажу

Фабрика воде у селу Богданица, изграђена је на надморској висини од 800 метара на имању површине од 43 хектара. Радојко је на ову највишу тачку у селу подно Маљена, сам довео струју и изградио пут. Отворена је 2014. године, а материјал за њено монтирање на леђима су носили мајстори из Кине. Ни компликоване административне процедуре нису спречиле овог упорног човека да оживи овај крај из ког је пре скоро пола века отишао као ђак пешак, и успео је у својој замисли. У фабрици је тренутно запослено девет људи, а план је да овде посао добије око 30 мештана.

„Приликом изградње фабрике шлепери који су довезли опрему из Кине зауставили су се на пет километара до фабрике, нису могли даље. Онда су кинески стручњаци и наши радници на рукама пренели модерну опрему за производњу воде, која је тешка преко шест тона. Овде сада пакујемо воду, продаја иде солидно, а цена је симболична. Добили смо све потребне сертификате из Европске уније и вода је проглашена једном од најбољих на Балкану. Извоз се врши у земље региона и у Америку“, прича Радојко.

Вода од које не боли глава

Заједно са Радојком, у посао на дедовини одлучио је да се укључи и његов син Стефан, који је Економски факултет завршио у Београду, а магистрирао у Холандији. Са очевом љубављу према послу и његовом стручношћу и иновативношћу, фабрику воде у српском забаченом селу очекује још већи успех.

„Поносан сам на то што ни Стефан неће заборавити своје корене и што се укључио у посао. Јако је битно да наши људи који имају могућности уложе у своју земљу, јер домовина је само једна. Позвао бих и председника Вучића да дође у ове наше планине и на тај начин још јаче подржи домаће инвеститоре. Изузетно поштујем људе који напорно раде јер сам и сам такав“, изјавио је Радојко.
Село Богданица где је фабрика смештена налази се на тромеђи Колубарског, Моравичког и Златиборског округа. Како кажу мештани, познато је по три ствари: сваки сељак плаћа порез, када се гласа излазност је 100 одсто. И, под три – када су мобилизације, одзив је, опет, 100 одсто. Радојко Милинковић такође је показао своје родоубље на начин на који је могао, па иако овде и даље доминирају сеоске куће, у селу стоји и модерна фабрика које се не би постиделе ни најсавременије индустрисјке зоне.

Село Богданица на падинама Маљена

Вода већ у продаји ево како доћи до ње

Ова вода јединствена је по свом састава и паковању, а посебна је и по дистрибутерској мрежи јер је због квалитета безбедности и поверења ослоњена на саму породицу. Радојко каже да желе да одговарају као људа за сваку чашу попијене воде са овог извора, и да не упадну у замку онима којима је ова обична вода.
„Ја и мој син смо прве адресе на које се могу јавити озбиљни дистрибутери, продају ће водити моја ћерка, али имаћемо људе од поверења у Западној Србији коме се могу јавити на контакт телефон 065 5898852. У Војводини је такође наш човек који се може контактирати на број 0638630252. Београђани све ово могу наручити на број 0637720515.У сваком тренутку неко кога увек можете позвати су мој син и ја који гарантујемо да из нашег извора долази вода. Можете нас добити на бројеве 063200651 и 060 4532210", каже Радојко.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fabikra vode maljen izvor predsednik

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.079 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)