Brnabić: EBRD sutra odobrava kredit od 80 miliona evra za dodatnu izgradnju naučno - tehnoloških parkova među kojima je i čačanski 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Brnabić: EBRD sutra odobrava kredit od 80 miliona evra za dodatnu izgradnju naučno - tehnoloških parkova među kojima je i čačanski
Trenutno na sajtu: 354       |       Podeli:
13.06.2023 | 0 коментар(а)



Premijerka Ana Brnabiće izjavila je, posle sastanka sa predsednicom EBRD Odil Reno - Baso u



Londonu, da bi sutra ta banka trebalo na Bordu direktora da odobri kredit Srbiji od 80 miliona evra, od čega će 70 miliona evra biti za dodatnu izgradnju naučno - tehnoloških parkova i najavila da će u narednih desetak dana biti objavljena prva aukcija za davanje podsticaja proizvođačima struje iz obnovljivih izvora energije i nove kapacitete.

EBRD će izdvojiti ukupno 80 miliona evra za digitalni razvoj u Srbiji, od čega će 10 miliona biti za BIO4 kampus u Beogradu i 70 miliona za NTP.



Brnabićeva je rekla da će sutra biti formalno odobren krediti i zatim potpisan u petak ujutru u Beogradu.

„Nastavljamo da ulažemo, pre svega, u naše mlade, obrazovane i kreativne i inovativne ljude, i što mi je posebno važno, a to je da nastavljamo da ulažemo van Beograda”, istakla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da je imala dobar sastanak sa predsednicom EBRD pred sutrašnje odobravanje kredita na Odboru EBRD.

„Imam lepe vesti za građane Srbije, na Odboru treba da se usvoji kredit Srbiji od 80 miliona evra, od čega će 70 miliona evra biti za i izgrađu dodatjnih naučno - tehnoloških parkova u Srbji. To je za fazu 2 NTP u Nišu, gde će biti još jedan NTP, zatim faza 2 NTP u Čačku, za NTP u Kruševcu, gledamo i za NTP Kragujevac. Biće tu novca i za Beograd, iako sa EIB već radimo fazu 2 NTP u Beogradu”, rekla je Brnabićeva.

Naglasila je da se NTP Niš pokazao kao jedan od najuspešnijih NTP, jer se tu kreiraju, kako je rekla, neverovatni proizvodi i usluge, i postoji velika energija.

Dodala je da je njena želja da se što pre krene u gradnju dodatnih zgrada u Nišu i Čačku.

Imamo velike planove, navela je Brnabićeva i zahvalila EBRD jer su razumeli koliko nam je tu potebna pomoć za oslobođanje dodatog potencijala u toj oblasti.

„Završili smo sve analize i izveštaje u rekordnom roku i njihov proces odobravanja je trajao za manje od godinu dana”, navela je premijerka.

 

Tanjug / GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ana brnabic ebrd kredit ntp cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.501.746 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)