Кајакинг, једна од најлепших активности на води: Све већи број домаћих туриста на реци Дрини упражњава вожњу даскама 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Кајакинг, једна од најлепших активности на води: Све већи број домаћих туриста на реци Дрини упражњава вожњу даскама
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
31.05.2021 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Једна од најлепших активности на води је кајакинг, који је све популарнији



у нашој земљи, посебно на реци Дрини. Вожња кајаком је сјајан начин да људи сагледају свет око себе из другачијег угла, а пандемија ковида је многе вратила природи.

На овој смарагдној реци дивље снаге, све је више љубитеља спуштања на даскама, које многи, како домаћи, тако и страни авантуристи сматрају најлепшом вожњом због специфичног погледа и свега што су о овој лепотици сазнали.

„Овде смо први пут, место је прелепо добра је комбинација погледа на реку и на планину, одлично је за планинарење и кајакинг”, кажу неки од туриста.

Упркос томе што је Дрина позната као плаховита и брза река, вожња на даскама прилагођена је и онима без икаквог ранијег искуства свих старосних доби и способности.

„Са адекватном опремом, водичем, спуст је фантастичан, нема потребе ни за каквом паником, иако је велика река, ипак она има своје чари , поготово лети кад је мањи водостај”, каже Милоје Јовановић, активности у природи „Зелени медвед”.

Живојин Станојловић, активности у природи „Зелени Медвед” је појаснио да иако је мало бржа вода, може да се ужива, али није ништа опасно, ни рискантно, тако да вожњу на даскама могу да упражњавају сви, било је ту деце од шест, као и особа од 70 година које су први пут стале на даске и уживали.

Из Туристичке организације су мишљења да је пандемија ковида навела људе да све више проводе своје слободно време у овиру граница наше земље и да размуишљају о алтернативи као што је повратак природи.

„Домаћи туристи су схватили предности и реке Дрине и све више користе вожњу даскама, по реци Дрини, то је до скоро било резервисано за странце, занимљивије њима, међутим, може се видети сада да и наши људи редовно упражњавају”, изјавио је Синиша Спасојевић, ТО Тара - Дрина.

Прилог емитован у вестима Б92:




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kajaking drina tara zeleni medved

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.782.197 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)