Ја сам ОДВАЖНА: Отворен конкурс за пројекат економског оснаживања жена 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Ја сам ОДВАЖНА: Отворен конкурс за пројекат економског оснаживања жена
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
25.05.2022 | 0 коментар(а)



Икеа Србија, Мастеркард и Фондација Ана и Владе Дивац окупиле се по трећи пут око заједничког пројекта Ја сам ОДВАЖНА усмереног на

економско оснаживање жена у Србији. Пројекат има за циљ да допринесе побољшању положаја жена у пословном и друштвеном окружењу, градећи њихов равноправнији положај и код куће.

Икеа Србија, Мастерцард и Фондација Ана и Владе Дивац окупиле се по трећи пут око заједничког пројекта „Ја сам ОДВАЖНА!", усмереног на економско оснаживање жена у Србији. Пројекат има за циљ да допринесе побољшању положаја жена у пословном и друштвеном окружењу, градећи њихов равноправнији положај и код куће.

 

Икеа Србија, Мастерцард и Фондација Ана и Владе Дивац ујединили су се око ове значајне теме још 2018. године и до сада је 11 иницијатива награђено средствима за реализацију. Ове године биће подржано пет предузетница.

У оквиру конкурса „Ја сам ОДВАЖНА“ биће подржани бизниси основани од стране жена и/или они које воде жене, као и правни субјекти који запошљавају најмање 60% жена. Основна делатност правних субјеката који ће бити подржани је производна делатност (играчке, текстилни производи, стари занати, храна, пића/сокови/сирупи, украсни/употребни предмети, производи за децу и сл). Пројекти ће бити одабрани на основу њиховог утицаја на запошљавање жена, релевантности и капацитета за остварење пословног напретка и одрживости након истека пројекта. Активности се морају реализовати искључиво на територији Републике Србије.

Следећа правна лица могу да поднесу пријаву на овај конкурс:

-Микро предузећа
-Задруге
-Предузетник/ца
-Предузећа која запошљавају жене које спадају у групу маргинализованих, рањивих и социјално угрожених категорија
-Удружења грађана која имају мисију да унапређују економску самосталност и положај жена у друштву, а имају комерцијалну активност која запошљава жене.


Услови за учешће у конкурсу:

-да су регистровани у Агенцији за привредне регистре најмање 2 године до дана расписивања конкурса;
-да су поднели попуњен пријавни формулар и анексе са потребном пратећом документацијом;
-да буду директно одговорни за припрему и реализацију пројекта, а не да делују у својству посредника


Износ подршке:

Правна лица са својом пословном идејом могу да конкуришу за бесповратна средства у до 6.000 евра у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан уплате. Укупан фонд је 30.000 евра.​

Конкурс је отворен од 25.05.2022. до 07.07.2022. године до 16 часова.

Смернице за подношење пријава, као и пријавни формулари могу се преузети из наставка, док сва питања у вези са процедуром пријављивања на конкурс можете поставити путем е-маила jasamodvazna@divac.com на до 01. јула 2022. године.

Пријава се врши слањем пријавне документације (основне, пратеће и пожељне документације) попуњавањем он-лине форме која је доступна ОВДЕ. Пријаве послате на било који други начин (нпр. факсом или поштом) неће бити узете у разматрање.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.087.922 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)