Uskoro rekonstrukcija Kuće srpsko-norveškog prijateljstva 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Uskoro rekonstrukcija Kuće srpsko-norveškog prijateljstva
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
15.03.2024 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodnog zasedanja Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac,



pristupilo se razmatranju tačaka dnevnog reda 60. zasedanja Opštinskog veća. Članovi veća su danas između ostalog dali saglasnost o usvajanju Izveštaja o radu kao i finansijskih izveštaja za 2023.godinu koje su podnele ustanove kulture, sporta, Turistička organizacija, PU „Sunce”, Centar za socijalni rad kao i organizacija Crvenog krsta i uputilo ih na skupštinsko razmatranje i usvajanje. Jedna od tačaka dnevnog reda odnosila se na Program razvoja turizma opštine Gornji Milanovac.
-Turistička organizacija je uključila veliki broj Javnih preduzeća, ustanova, udruženja građana i svih zainteresovanih lica za razvoj turizma na teritoriji opštine Gornji Milanovac uz savetodavnu pomoć regionalne razvojne agencije iz Užica i došli smo do jednog kvalitetnog dokumenta koji će nam dati pravac kratkoročnog razvoja turizma u naredne četiri godine na našoj teritoriji. Turizam u opštini Gornji Milanovac je u proteklih nekoliko godina dobio na značaju, mi smo negde na početku mandata 2020.godine targetirali turizam kao jednu od grana razvoja opštine. Uspeli smo dosta toga da uradimo na Rudniku, dosta toga u Pranjanima, ostaje nam Takovo da razvijamo kao jedan centar turizma u opštini. Naravno ništa manje nije značajan razvoj seoskog turizma. Sve je veći broj seoskih domaćinstva koji se bave turizmom, prema podacima od pre 15 dana reč je o 163 domaćinstva i taj broj stalno raste. Iznenadićete se da mi godišnje imamo blizu 100.000 noćenja na našoj teritoriji – rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine.
Plan razvoja turizma u naredne četiri godine biće sproveden kroz nekoliko akcionih planova među kojima je i izgradnja Srpsko-vikinškog avantura parka kod Kuće srpsko-norveškog prijateljstva.
-Na predlog Turističke organizacije i direktorke Nevene Obradović, došli smo na ideju da uradimo jedan Srpsko-vikinški park sa obeležjima jedne i druge države. Mi smo već imali pred Komisijom za planove jednu raspravu, Komisija za planove je dala neke svoje primedbe na projekat, tako da će projektanti to sada izmeniti. U pitanju je klasičan „avantura park” kao što imate na Zlatiboru i mnogim drugim destinacijama. Park će se nalaziti uz samu Kuću srpsko-norveškog prijateljstva, u planu je da se preuredi šuma i da se prilagodi deci da mogu tu da se igraju – navodi Kovačević.
Predsednik Kovačević je rekao i da će uskoro biti raspisana i Javna nabavka za projekat rekonstrukcije Kuće srpsko-norveškog prijateljstva. Projekat je od velikog značaja za dva naroda i postoji obećanje od strane Ministarstva kulture Republike Srbije da će isti podržati. Plan je da se izvrši kompletna rekonstrukcija Kuće srpsko-norveškog prijateljstva, a ujedno i izgradi Srpsko-vikinški avantura park, čime će ovaj deo grada postati još atraktivniji za domaće i strane turiste.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti gornji milanovac norveska kuca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.343.700 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)