Страдале кошнице и у селу Дебељa код Нове Вароши - медведе није зауставила ни бодљикава жица 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Страдале кошнице и у селу Дебељa код Нове Вароши - медведе није зауставила ни бодљикава жица
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
22.03.2023 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Медведи на територији нововарошке општине по свему судећи пробудили су се из зимског сна и много су гладни.



Након што су пре неколико дана направили велику штету у домаћинству Миломира Гујаничића када су поломили четири кошнице, сада су по мед кренули и у село Дебеља. У намери да се засладе није их спречила ни бодљикава жица којом је пчелињак ограђен и уништили су три кошнице у засеоку Јелићи код домаћина Бошка, наводи РИНА.

- Пчелињак се налази на око 300 метара од насељених кућа, стога смо у страху да не приђу још ближе. Они су долазили неколико ноћи заредом и уништили кошнице. Према траговима које смо видели у снегу, у питању су два медведа која су потом побегла у планину, кажу за РИНУ мештани Јелића.

Оно што додатно плаши домаћине јесте да је пчелињак Бошка Јелића био ограђен електричном чобаницом која је читаву ноћ укључена, али медведи су ипак провалили и направили штету.

Према подацима којима располажу, мештани кажу да у шумама изнад Златарског језера лутају четири медведа и да су углавном биљоједи. Међутим, како кажу у питању је силна животиња којој није веровати.

-У недостатку друге хране могу да почну да нападају и стада, то се раније дешавало. Зато страхујемо за крупну и ситнију стоку, додају мештани.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.868.317 посета
Тренутно на сајту: 409 посетилац(a)