Др Тошић: У Моравичком округу уобичајен број особа са респираторним тегобама за овај период године 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Др Тошић: У Моравичком округу уобичајен број особа са респираторним тегобама за овај период године
Trenutno na sajtu: 308       |       Podeli:
10.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – У свим Домовима здравља на територији Моравочког округа, за ово време, тј. за јануар месец



имамо уобичајен број особа које имају неке респираторне тегобе или које имају одређене температуре, рекао је за Глас западне Србије др Аксентије Тошић, директор Завода за јавно здравље у Чачку.

Међутим, то није ништа неоубичајено за овај период године, казао је др Тошић, ако се упореди са претходних десет година, може се рећи, да је тренутно стање, условно речено и мирније.

„Не можемо рећи да су то неке тешке клиничке слике, нема никаквих аларматних за сада знакова, али тек је средина јануара, и ми очекујемо у неком наредном периоду интензивнију активност и вируса гхрипа или можда још неких вируса. За сада немамо то неко значајније повећање, што се тиче вакцинације, можемо бити врло задовољни, јер више од 91%, него претходних можда до десет година, авећ смо потрошили више од 31, тј. 92 одсто, тако да и ту можемо бити веома задовољни, јер је велики број наших суграђана уредно вакцинисан против грипа. То су све људи који су у категорији за вакцинацију, који имају хроничне болести или су старији од 65 година, тако да не очекујемо што се вируса грипа тиче неке алармантне податке. Очекујемо можда када деца крену у школу да ће се мало појачати, не само везано за вирус грипа, него можда и за неке друге, али кажем за сада то није у неким забрињавајућим цифрама”, закључио је др Тошић.

Иначе, ускоро ће бити завршена и микробиолошка лабораторија, која ће бити од великог значаја за Чачане, јер ће многе анализе моћи да ураде овде, неће морати у Београд. Поред детектовања бројних вируса, пружиће могићност откривања бактерија који узрокују стерилитет код мушкараца и жена.

Изјава др Аксентија Тошића, директора Дома здравља емитована у емисији „Јутро” на Првој телевизији:

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dr tosic virusi grip

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.120.326 посета
Тренутно на сајту: 309 посетилац(a)