Kako u Rusiji pronaći Dragačevca 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Kako u Rusiji pronaći Dragačevca
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
05.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak – P. S. (54) iz Guberevaca u Dragačevu izgubio se kao lastin rep pa ne mogu da ga nađu ni Osnovni sud u Čačku iako mu je za šest godina poslao 12 poziva



za glavni pretres, ni ruska pošta koja nije uspela da uruči nijedan. IT rečnikom može se reći: pozvani nije dostupan.

Zato je čačanski Sud odbio optužni predlog po kome je Dragačevac, sa poslednjom poznatom adresom u Ruskoj Federaciji, počinio krivično delo nedavanje izdržavanja, jer je avgusta 2022. nastupila apsolutna zastarelost gonjenja zbog ovog ogrešenja o zakon (šest godina).

Odbijajući optužbu koja je, vidimo, zabajatila, Osnovni sud je naveo da je P. S. u toj, istoj kući pravde, pravosnažno osuđen da bivšoj supruzi, na ime izdržavanja maloletnog deteta, isplati 324.000 dinara za razdoblje od maja 2014. do avgusta 2016, kad je dete napunilo 18 leta. Pošto nije hteo da plati, Tužilaštvo u Čačku podnelo je optužni predlog protiv njega, a Sudu je od strane oštećenog deteta i njegove majke dostavljena tačna adresa Dragačevca u Ruskoj Federaciji preko koje je pozivan na zakazane pretrese oko visine izdržavanja, zamolnim putem od strane Ministarstva pravde Republike Srbije.

„Međutim, za vreme trajanja krivičnog gonjenja, a do zastarelosti, Ministarstvo pravde Sudu nije nikada dostavilo dokaz da je okrivljeni uredno pozvan, niti dokaz da ne boravi na adresi koja je Sudu poznata” - stoji u obrazloženju presude o apsolutnoj zastarelosti dela.
Sud je šest godina preko Ministarstva, slao pozive u Rusiju, u proseku po jedan na šest meseci, sa potrebnom dokumentacijom – zamolnicom, ali za pet poziva Ministarstvo Sudu nije dostavilo bilo kakav odgovor da li je uopšte pokušana dostava u Rusiji. „Čak za pretres zaskazan za 18. jun 2020. Od strane Ministarstva nije vraćena ni povratnica, kako bi Sud uopšte imao informaciju da li je Ministarstvo primilo dopis i zamolnicu” - dodaje se u presudi.
Tek 20. oktobra 2022, dakle posle nastupanja apsolutne zastarelosti, Ministarstvo je Sudu poslalo dopis o pokušaju uručenja poziva okrivljenom da dođe na suđenje koje je u suštini završeno.
„Sudu je ostalo nejasno, s obzirom da pošta okrivljenom nije uručena, da li se okrivljeni više ne nalazi na adresi iz spisa predmeta pošto je u pomenutom dopisu navedeno: `Obaveštavamo vas da je ruska pošta nakon dva pokušaja uručenja poziva (3. 9. i 8.10. 2022. godine) vratila pošiljku kao neuručenu s obrazloženjem da se lice ne nalazi na adresi navedenoj u zamolnici Osnovnog suda u Čačku`”.
Dosvidanija, tavariš Dragačevac.

GZS/ „Politika”/ G. Otašević




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak dragacevo rusija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.375.822 посета
Тренутно на сајту: 406 посетилац(a)