Олујно невреме и град обрали прве трешње у Тополи, штета и на другим воћним врстама 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Олујно невреме и град обрали прве трешње у Тополи, штета и на другим воћним врстама
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
21.05.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Невреме које је претходне ноћи протутњало кроз Србију није заобишло засаде воћа у општини Топола. Највећу штету претрпело

је село Доња Трнава али  град није поштедео ни суседно село Шуме.

„Под засадима воћа имам 18 хектара, гајимо крушку, јабуку, шљиву, трешњу. Штета је према мојој процени велика, најгоре је прошла трешња јер је стигла за бербу, око 30 ари под сортом Бурлат требао сам да почнем да берем за дан, два али град је обрао уместо мене. Оштетило је и другу сорту која стиже за неколико дана, сваки плод који је погођен ледом више није за употребу“, казао је за ТопПрес пољопривредник из села Доња Трнава Ненад Миленић.

Плодови трешње више нису за употребу, фото: ТопПрес

Овај домаћин истиче да његова десеточлана породица живи од пољопривреде и да су на великом губитку после данашњег невремена.

Штете на засадима воћа има и у селу Шуме, које се граничи са Доњом Трнавом. Градоносни облаци оштетили су засаде на породичном имању Глишић које се генерацијама бави узгојем воћа.

„Велики број плодова јабуке је оштећен, тај плод ће тешко наставити са развојем а последице овог невремена биће видљиве и на јесен. Сигурно око 15 вагона плодова прве класе је оштећено јер су изгубили тржишну вредност. Готово сваке године иста мука нас снађе јер у овом периоду увек буде града и штете“ , рекао је Аца Глишић.

Колико су оштећени воћњаци у општини Топола процениће комисија која ће данас и наредних дана изаћи на лице места и пописати штету. Из локалне самоуправе позивају грађане да пријаве штету коју су претрпели како на пољопривредним културама тако и на објектима, позивом на број телефона 034/ 6811-008.

ГЗС/ ТопПрес

Оштећен плод јабуке, фото: ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola steta voce grad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.156.052 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)