Противградни стрелци последњих дана имају пуне руке посла: Са противградне станице у Пријевору од почетка сезоне испаљено 12 ракета 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Противградни стрелци последњих дана имају пуне руке посла: Са противградне станице у Пријевору од почетка сезоне испаљено 12 ракета
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
09.06.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Драган Миловановић из чачанског села Пријевор већ 18 година ради као противградни стрелац



и дејствује по командама Радарског центра Ужице, с обзиром на лоше временске услове ових дана има пуне руке посла, а са станице у Пријевору од почетка сезоне испаљено је 12 ракета.

„Најкритичнији дани су од половине маја, до краја јула, буде и касније, али то је много маље. У овом нашем рају овде јесте било града, али ситног, то је углавном одлазило на Лучане, на Ариље, тако да је тај део имао више активности што се пуцања тиуче и више је ракета потрошено. Овај део је за сада прошао релативно добро, али чињеница је да где год има пуцања, има и града, потпуне заштите од те елементарне непогоде нема, највише може бити заштите негде до 80 одсто”, рекао је Драган Миловановић, противградни стрелац.

Шест месеци, од 15. априла, па све до 15. октобра Драган као и његове колеге које раде као притивградни стрелци широм Србије морају бити на опрезу када су градоносни облаци у питању, како би посао радили благовремено и ефикасно.

„Прозивање је у 10 сати ујутру, уколико нам кажу да будемо у приправности, од тог момента радио станице морају бити укључене и било ког момента кад наиђу облаци могу ме послати на станицу. Радарски центар користи две врсте ракета са којима дејствујемо ПП6 и ПП8, то су ракете од шест и осам километара домета, наравно у зависности од висине облака они одређују врсту и број ракета које треба да испалим”, рекао је Миловановић.

По најавама метеоролога и наредних дана све до суботе очекује се променљиво време са појавом града.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.565.942 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)