Počeli radovi na izgradnji novog mosta u Krstacu 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Počeli radovi na izgradnji novog mosta u Krstacu
Trenutno na sajtu: 462       |       Podeli:
19.03.2024 | 0 коментар(а)



Lučani - Kineska kompanija China Communications and Construction (CCCC) kojoj je javno preduzeće



„Srbijaputevi“ poverilo izgradnju deonice auto-puta Beograd-Požega, a u okviru tog posla i izgradnju dva mosta na reci Bjelici, otpočela je svoje radove na uklanjanju i izgradnji, najpre novog mosta u Krstacu.

Naime, pre dva dana kineski izvođači radova su otpočeli rušenje starog mosta u Krstacu. Trenutno, intenzivno rade na uklanjanju betonskih delova starog mosta i na pripremi terena za postavljanje betonskih nosača za novi most na reci Bjelici..

S obzirom na to da se mostovi u Krstacu i Dljinu nalaze na državnom putu drugog A reda, na deonici puta Lučani-Lis, obezbeđeni su alternativni putni pravci, i to: Lučani, Potajnik, Tijanje, Turica- Guča ili preko kineskog mosta kroz gradilište u Krstacu. Za sada se saobraćaj na ovim putnim pravcima odvija neometano i bez posebnih zadržavanja.

Počeli radovi na izgradnji novog mosta u Krstacu: Foto: Opština Lučani

Pre rušenja mosta u Dljinu, biće pistavljen privremeni tzv. mokri prelaz preko reke Bjelice u blizini dljinskog mosta i time će se obezbediti neometan saobraćaj na toj putnoj deonici, dok budu trajali radovi na izgradnje novog mosta preko reke Bjelice u Dljinu. Svi radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Povodom realizacije značajnih infrastrukturalnih prpojekata na teritoriji opštine Lučani, predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović je reakao:

„Izražavam izuzetnu zahvalnost Vladi Republike Srbije i JP „Putevi Srbije“ koji su najpre prepoznali značaj prolaska auto puta kroz teritoriju opštine Lučani a zatim i kvalitetno realizvali najveći deo ovog projekta. Izgradnjom auto – puta, zajedno sa mostovima u Krstacu i Dljinu, svih pristupnih puteva a zatim i izgradnjom ulaznog putnog pravca sa magistrale u Lučane koja sledi, opština Lučani će biti vitalno saobraćajno revitalizovana, što će omogućiti njen još intenzivniji privredni i ekonomski razvoj kao i bržu komunikaciju sa svim delovima Srbije pa i Evrope“, rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI LUCANI MOST KRSTAC AUTO PUT MILOS VELIKI DRAGACEVO CCCC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.331.593 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)